Pepperflow legt hand op etl-tooling MyExports

Dit artikel delen:
Puzzel

Procesondersteuner Pepperflow heeft de etl (extraction, transformation & load)-tooling van het bedrijf MyExports overgenomen. Pepperflow gebruikte deze tooling al voor het ontsluiten van financiële data in zijn connector. Het softwarebedrijf uit Katwijk wil de oplossing nu integreren in zijn bedrijfsvoering en verder ontwikkelen voor zijn klanten die vooral uit de lokale overheid komen.

Pepperflow levert een software-as-a-service-oplossing voor het ondersteunen van informatieprocessen zoals planning & control, informatieveiligheid en projectportfoliomanagement. Het softwarebedrijf heeft met name een sterke positie op de gemeentelijke markt in Nederland. Sinds eind vorig jaar is het ook actief in België.

MyExports uit Tilburg is specialist in het ontsluiten van data en databronnen. Het bedrijf, opgericht door twee oudgedienden van Pinkroccade Local Government (Hennie Jussen en Henk Koops), helpt gemeentes met het ontsluiten van gegevens uit de databases van applicaties voor onder meer burgerzaken, de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen), het sociale domein, financiële pakketten en zaaksystemen. Ook levert MyExports functionaliteit om rapportages te maken over de consistentie van gegevens in applicaties en voor exports naar oplossingen van andere bedrijven waaronder Dimpact en Pepperflow.

Met Pepperflow bestaat er sinds 2016 een samenwerking waarbij MyExports dus etl-tooling levert waarmee financiële data aan de hand van de Pepperflow Connector worden ontsloten. Inmiddels werken ruim dertig gemeenten met dit koppelvlak. Om het groeiend aantal klanten beter te kunnen bedienen en om de continuïteit van de etl-tooling geheel te waarborgen heeft Pepperflow de oplossing overgenomen van MyExports.

Koppelvlak

Het bedrijf verwacht zo meer mogelijkheden te krijgen om te acteren op wensen van klanten. Er kan nu binnen Pepperflow kennis en expertise worden ontwikkeld om de etl-tooling verder te onderhouden en te verbeteren. MyExports-oprichters Jussen en Koops spelen hierbij een adviserende rol.  

Pepperflow wil de komende jaren een koppelvlak ontwikkelen dat grotere meerwaarde biedt op het gebied van data-uitwisseling tussen verschillende bronsystemen. Op basis van de geïntegreerde data is dan in Pepperflow een visuele weergave op een dashboard te presenteren waardoor de eindgebruiker een duidelijk beeld heeft van wat er binnen zijn of haar organisatie speelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-08T11:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.