Datascience-expert Dataiku haalt weer sloot geld op

Dollars

De Frans-Amerikaanse dataspecialist Dataiku heeft in een vierde investeringsronde honderd miljoen dollar opgehaald. Deze Series-D-ronde werd geleid door de New Yorkse investeerder Stripes. Daarnaast deed een andere nieuwe investeerder, Tiger Global Management, een flinke duit in de zak, en trokken de huidige investeerders Battery Ventures, CapitalG, Dawn Capital, FirstMark Capital en Iconiq opnieuw de portemonnee.

Dataiku werd opgericht in 2013 in Parijs; inmiddels staat het hoofdkwartier in New York. Er werken zo'n vierhonderdvijftig man wereldwijd. Het bedrijf levert een data-science-platform waarmee klanten zelf kunstmatige intelligentie (ai)-projecten kunnen opzetten om hun bedrijfsprocessen te analyseren en ondersteunen. Er werken zo'n driehonderd klanten met het Dataiku-platform, waaronder Schlumberger, Unilever, BNP Paribas, NATO en Banco Santander.

Dataiku zal het vers geworven kapitaal inzetten voor de verdere productontwikkeling en geografische uitbreiding. Het bedrijf wist de afgelopen jaren herhaaldelijk de belangstelling van kapitaalverschaffers te trekken; in totaal gaat het om ruim honderd miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-25T11:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.