Cegeka zoekt heil in Zweden met overname Solver

deal handen schudden overeenkomst contract

Het Belgische it-bedrijf Cegeka neemt een meerderheidsparticipatie in de Zweedse dataspecialist Solver Sweden AB. ‘Scandinavië zit qua digitale transformatie aan de kop van het Europese peloton.’

Solver Sweden beschikt over drie kantoren in Zweden, met hoofdzetel in Stockholm, en telt een vijfentwintigtal medewerkers. Het bedrijf is al meer dan vijftien jaar actief in de Zweedse markt op het vlak van business intelligence en data engineering. ‘Het strategische partnership met Solver Sweden betekent een belangrijke stap in de groei van Cegeka in Scandinavië’, klinkt het bij Cegeka. Hoeveel dat moet kosten, is niet bekend. Er worden namelijk geen financiële details vrijgegeven over de deal.

De meerderheidsparticipatie in Solver Sweden past, volgens Cegeka, in zijn strategie om in te spelen op de steeds groeiende vraag naar data- en ai-partners. ‘Bedrijven hebben meer dan ooit behoefte aan begeleiding door experts met ervaring in data en artificiële intelligentie. Europees is er véél groeipotentieel, maar zeker specifiek in Scandinavië’, oppert Kristel Demotte, manager Data Solutions bij Cegeka.

Allen naar Zweden

De groei van Cegeka in Zweden is dan ook een bewuste keuze. ‘In Scandinavië is de markt op vlak van data en artificiële intelligentie sterk ontwikkeld. Ze hebben er jaren geleden de kaart van de digitale transformatie getrokken en zitten bijgevolg aan de kop van het Europese peloton’, zegt Denis van Nunen, managing director van Cegeka Zweden. ‘Voor Cegeka is dit dan ook de ideale plaats om onze verdere groei en de uitbouw van onze business line Data Solutions verder vorm te geven.’

Voor Belgische it-bedrijven en digitale bureaus is Zweden overigens zeker geen vreemde bestemming. Zo deed het Belgische Io (voorheen Intracto) al enkele overnames in Zweden. Ook telecombedrijf Destiny is er reeds actief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-03T15:40:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.