CGI moderniseert kernapplicaties chemieconcern Sabic

De Chemelot-locatie van Sabic in Geleen

CGI gaat de komende drie jaar de kernapplicaties ontwikkelen, beheren en moderniseren voor chemieconcern Sabic. De Canadese automatiseerder levert verder een aantal beveiligingsdiensten voor industriële toepassingen.

Sabic heeft zijn Europese hoofdkantoor in Sittard en een productielocatie in Geleen (Chemelot). Er werken in Limburg zo'n 1.400 mensen (wereldwijd ruim 32.000). Het petrochemisch bedrijf produceert er kunststoffen op basis van ethyleen en propyleen die in veel consumentenproducten terecht komen.

John Bruijnooge, site-manager bij Sabic Geleen: ‘Onze samenwerking met CGI kun je zien als een drietrapsraket: uitvoeren, consolideren en verbeteren. Vooral naar die laatste fase ben ik benieuwd. Wat zijn de mogelijkheden om onze productiefaciliteiten te optimaliseren? We gaan daarbij niet alleen naar de applicaties kijken, maar ook naar de interne processen. Kan het nog efficiënter en duurzamer? Daarbij gaat advanced data analytics, een van de specialismen van CGI, beslist een rol spelen.’

CGI zal bij Sabic in Geleen een kernteam inzetten met diepgaande kennis van de bedrijfsprocessen van de fabrikant en dat 24/7 beschikbaar is. Coen Huesmann, die de Manufacturing-tak bij CGI leidt, wijst op de jarenlange ervaring van zijn bedrijf in de procesindustrie. 'Daardoor begrijpen we beide kanten van het spectrum: we combineren domeinkennis met expertise op technisch gebied. Dat vertaalt zich voor onze klanten in efficiënte en toekomstbestendige oplossingen. Dat hebben we ook al laten zien bij Sabic in Genk, België.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Business Analytics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-13T12:04:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.