SAS steekt miljard in branchespecifieke analytics

Investering dollar groei

SAS, een van de grootste leveranciers van business intelligence en analytics-software, gaat de komende drie jaar een miljard dollar investeren in de verdere ontwikkeling van geavanceerde analytics. De oplossingen richten zich op specifieke sectoren zoals het bankwezen, de overheid, gezondheidszorg, retail en energiesector.

Dit kondigde SAS aan tijdens SAS Innovate, de ai- en analytics-conferentie in Orlando (Florida). De onderneming wil zich onderscheiden met maatoplossingen. Al deze industrie-specifieke oplossingen draaien op SAS Viya, het cloud-native, schaalbare platform voor ai en analytics.

Genoemd bedrag gaat niet alleen naar onderzoek en ontwikkeling, SAS telt er ook de kosten van branche-specifieke line-of-business-teams en marketingactiviteiten bij. Deze leverancier richtte zich oorspronkelijk op data-wetenschappers en statistici. Maar SAS probeert nu ook werknemers met minder hoge vaardigheden te laten deelnemen aan het analytics-proces. Low/no-code-opties zijn daarom toegevoegd aan de oplossingen die draaien op SAS Viya. Zo kunnen bedrijfsanalisten helpen om fraude op te sporen en te voorkomen; stadsplanners kunnen ermee aan de slag gaan in het kader van volksgezondheid en veiligheid; medisch personeel kan de patiëntenzorg versterken; en eerstelijnswerkers krijgen de kans om productielijnen te optimaliseren.

SAS geeft vooral hoog op van de snelheid van Viya. Om zijn claims kracht bij te stellen vergeleek The Futurum Group dit platform met opensource-alternatieven en één niet nader genoemd commercieel, cloudgebaseerd platform. Daaruit bleek dat Viya qua snelheid en schaalbaarheid veel beter presteert. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Business Analytics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-10T11:55:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.