Wat wordt de 'slimste organisatie van Nederland'?

Er zijn dit jaar vooral grote bedrijven genomineerd voor een BI Award. De jury van deze jaarlijkse business intelligence-prijs selecteerde Ahold, DSM, Interpolis en ProRail. Opvallende vijfde is Kin Machinebouw uit het Brabantse Rijen.

De jury van de Business Intelligence Awards 2008 heeft Interpolis, Ahold, ProRail, DSM Innovation en Kin Machinebouw genomineerd voor de de titel ‘Slimste organisatie van Nederland'.

Ruim honderdtwintig organisaties zijn over een periode van twee maanden onderzocht op meer dan zestig aspecten die volgens de jury van doorslaggevend belang zijn voor creëren van een intelligente organisatie.

Bedrijfskunde

De best scorende organisaties uit het onderzoek zijn bezocht door studenten van de opleiding Bedrijfskunde van de Rotterdam School of Management. Zij hebben in gesprekken met verschillende verantwoordelijken van de bedrijven gecontroleerd of de uitkomsten van het onderzoek ook zichtbaar waren in de praktijk. Tijdens het juryberaad hebben de studenten hiervan gedetailleerd verslag uitgebracht. Dit verslag heeft meegewogen bij de vaststelling van de vijf nominaties.

BI Event

De genomineerden presenteren op donderdag 20 maart 2008 hun intelligente organisatie voor de jury, achter gesloten deuren in de Universiteit Leiden. De presentaties zullen enkele dagen later ook op de website van de BI Award beschikbaar komen, waarna bezoekers hun stem kunnen uitbrengen op de in hun ogen ‘slimste organisatie van Nederland'.

Tijdens het BI Event op dinsdag 1 april 2008 strijden de vier overgebleven genomineerden om de eerste plaats en de hoofdprijs: een bronzen uil van beeldend kunstenaar Bert Denneman. Het evenement vindt plaats op de campus van de TU Delft.

Winnaars

Vorig jaar gingen er BI Awards naar Nashuatec Services en de afdeling bezwaar en beroep van het UWV. Ook KPN Mobiel, het CFI, het Ministerie van Sociale Zaken en MCB Nederland wonnen in de voorgaande jaren als eens een BI Award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-02T20:49:00.000Z Alex Beishuizen


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.