Ziekenhuis Diakonessenhuis wint BI Award 2009

Het Diakonessenhuis in Utrecht heeft de BI Award 2009 gewonnen. Deze juryprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich onderscheiden op het gebied van business intelligence. Het ziekenhuis kreeg de prijs uitgereikt tijdens het tweedaagse BI-symposium dat Sogeti jaarlijks samen met de Butler Group organiseert.

Business intelligence (BI) is voor zorginstellingen interessant geworden door de invoering van marktwerking in de zorg, zo stelt de jury van de BI Awards. Dankzij een goede en snelle implementatie heeft BI het Diakonessenhuis in negen maanden resultaat opgeleverd. Zo heeft het ziekenhuis een betere onderhandelingspositie verkregen met zorgverzekeraars en artsenmaatschappen. Daarnaast is de planning voor de bezetting van de operatiekamers en de inzet van personeel verbeterd en kan het ziekenhuis de verpleegcapaciteit strakker budgetteren. Reden voor de jury om het Diakonessenhuis te bestempelen tot slimste organisatie van Nederland.

BI Survey

Ook de Politie Amsterdam-Amstelland, International Card Services (ICS) en KPN Retail waren dit jaar genomineerd voor de BI Award. De organisaties werden geselecteerd uit de honderdvijftig deelnemers aan het Nationale BI Survey 2009. Dit onderzoek wordt jaarlijks door advies- en onderzoeksbureau Passionned uitgevoerd en geeft een beeld van de toepassing van BI in ons land, dus hoe het is gesteld met de intelligentie van Nederlandse organisaties.

De genomineerde organisaties zijn onderzocht op zestig bedrijfsmatige aspecten. Deze aspecten zijn getoetst door studenten van de parttime opleiding Bedrijfskunde van de Rotterdam School of Management. Zij bezochten de bedrijven en brachten hiervan verslag uit aan de jury.

Winnaars

Eerdere winnaars van een BI Award zijn Albert Heijn, Nashuatec Services, DSM Innovation en de afdeling bezwaar en beroep van het UWV. Ook KPN Mobiel, het CFI, het Ministerie van Sociale Zaken en MCB Nederland wonnen al eens een award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-30T16:55:00.000Z Alex Beishuizen


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.