Prijs voor BI bij politie Amsterdam

De regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft een zogenoemde Excellent Performance Award gewonnen op het gebied van business intelligence (BI). Het korps ontving de prijs van de jury van de jaarlijkse BI Awards op het onderdeel ‘Excellent Start-up’. De prijs werd uitgereikt tijdens het tweedaagse BI-symposium dat Sogeti jaarlijks samen met de Butler Group organiseert.

De jury was vooral onder de indruk van de snelle start die de regiopolitie Amsterdam-Amstelland met business intelligence heeft gemaakt. Het korps heeft volgens de jury tegenwoordig een informatiegestuurde organisatie waarbij beleid snel kan worden doorvertaald naar het bestrijden en voorkomen van misdaad op straat.

Informatie uit talloze intern en externe bronnen wordt gecombineerd tot integrale informatie om bijvoorbeeld de politie-inzet af te stemmen op de kans dat overtreders van de wet en draaideurcriminelen op een bepaalde locatie hun slag slaan. De effectiviteit van het systeem is nog niet perfect maar wordt wél steeds beter, aldus de jury: ‘De politie is steeds vaker op die plek waar de misdadigers willen toeslaan. Boeven lopen zogezegd steeds vaker in de armen van de gerechtsdienaars.'

De Excellent Performance Award is onderdeel van de BI Awards 2009. Deze juryprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich onderscheiden op het gebied van business intelligence. Dit jaar won het ziekenhuis Diakonessenhuis in Utrecht de BI Award als slimste organisatie van 2009.

Intelligente organisaties

Naast de politie Amsterdam-Amstelland en het Diakonessenhuis waren ook KPN Retail en International Card Services (ICS) dit jaar genomineerd voor de BI Award. De organisaties werden geselecteerd uit de honderdvijftig deelnemers aan het Nationale BI Survey 2009. Dit onderzoek wordt jaarlijks door advies- en onderzoeksbureau Passionned en geeft een beeld van de toepassing van BI in ons land, dus hoe het is gesteld met de intelligentie van Nederlandse organisaties.

De genomineerde organisaties zijn onderzocht op zestig bedrijfsmatige aspecten. Deze aspecten zijn getoetst door studenten van de parttime opleiding Bedrijfskunde van de Rotterdam School of Management. Zij bezochten de bedrijven en brachten hiervan verslag uit aan de jury.

Winnaars

Eerdere winnaars van een BI Award zijn Albert Heijn, Nashuatec Services, DSM Innovation en de afdeling bezwaar en beroep van het UWV. Ook KPN Mobiel, het CFI, het Ministerie van Sociale Zaken en MCB Nederland wonnen al eens een award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Cognos8 toch?

Datadetective is toch hun BI tool?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-01T14:05:00.000Z Alex Beishuizen


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.