ICS wint prijs met business intelligence

International Card Services (ICS) in Diemen heeft een Excellent Performance Award op het gebied van BI gewonnen. Het bedrijf ontving de prijs van de jury van de jaarlijkse BI Awards op het onderdeel Operational Excellence. De prijs werd uitgereikt tijdens het tweedaagse BI-symposium dat Sogeti jaarlijks samen met de Butler Group organiseert.

Bij International Card Services, dat credit cards uitgeeft, is business intelligence water uit de kraan geworden, men kan niet meer zonder, zo constateert de jury van de BI Awards. Het primaire proces en het BI proces lijken volledig samen te smelten en dat is volgens de jury een bijzondere prestatie. Daarbij wordt risk management volledig gestuurd door business intelligence en dat is niet onbelangrijk in deze tijd waarin kredietwaardigheid een serieuze zaak is. Acties in het operationele proces zijn volledig afgestemd op wat ICS over de klant weet. Hierdoor realiseert ICS niet alleen een hoge klanttevredenheid en een zeer effeciënte organisatie, maar ook meer rendement.

De Excellent Performance Award is onderdeel van de BI Awards 2009. Deze juryprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich onderscheiden op het gebied van business intelligence. Dit jaar won het ziekenhuis Diakonessenhuis in Utrecht de BI Award als slimste organisatie van 2009.

BI Survey

Naast International Card Services (ICS) en het Diakonessenhuis waren ook KPN Retail en de politie Amsterdam-Amstelland dit jaar genomineerd voor de BI Award. De organisaties werden geselecteerd uit de honderdvijftig deelnemers aan het Nationale BI Survey 2009. Dit onderzoek wordt jaarlijks door advies- en onderzoeksbureau Passionned uitgevoerd en geeft een beeld van de toepassing van BI in ons land, dus hoe het is gesteld met de intelligentie van Nederlandse organisaties.

De genomineerde organisaties zijn onderzocht op zestig bedrijfsmatige aspecten. Deze aspecten zijn getoetst door studenten van de parttime opleiding Bedrijfskunde van de Rotterdam School of Management. Zij bezochten de bedrijven en brachten hiervan verslag uit aan de jury.

Winnaars

Eerdere winnaars van een BI Award zijn Albert Heijn, Nashuatec Services, DSM Innovation en de afdeling bezwaar en beroep van het UWV. Ook KPN Mobiel, het CFI, het Ministerie van Sociale Zaken en MCB Nederland wonnen al eens een award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-02T13:59:00.000Z Alex Beishuizen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.