Failliete DSB Bank besteedt databeheer uit

Dit artikel delen:

De failliete DSB Bank draagt in 2012 het beheer van ruim 100.000 lopende contracten over aan hypotheekverwerker Quion. De migratie vindt pas in 2012 plaats omdat de ict-systemen van DSB eerst worden geconfigureerd met het Quion Service platform. De portefeuilles hebben een gezamenlijke waarde van 5,7 miljard euro. De documenten bevatten zowel adresgegevens als financiële informatie zoals rentepercentages en de betaalgeschiedenis van klanten.

Halverwege 2012 moeten de overdrachten zijn afgerond. Quion, datamigratie-partner Data Excellence en de curatoren van de bank bespreken hoe de overgang er precies uit gaat zien.

Het is nog niet bekend tot wanneer Quion de administratie van hypotheken en kredieten van de failliete DSB Bank beheert. De curatoren verwachten niet dat de contracten op korte termijn worden overgenomen.

Quion is een Rotterdamse dienstverlener die voor diverse hypotheekverstrekkers overzichten opstelt en naar klanten stuurt. Het bedrijf is sinds 1993 op de markt. Het bedrijf begeleidt onder andere hypothecaire processen en de ontwikkeling van nieuwe producten.

DSB Bank

In 2009 ging de DSB Bank failliet, 1300 mensen verloren hun baan. Vijfhonderd werknemers bleven destijds aan om te assisteren bij de afwikkeling van het faillissement. Van de werkeloze ict'ers was in oktober 2010 obgeveer 90 procent aan de slag bij een andere werkgever.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kan je databeheer wel uitbesteden?
De verantwoordelijkheid over de data houdt je toch altijd in eigen hand. Wellicht moet de DSB eens nadenken om het beheer van de toegang en het gebruik van documenten in eigen hand te houden. Je kan dan de opslag van de documenten met een gerust hart uitbesteden.

@Stef
De DSB bank is failliet, dus ze kunnen het zelf niet meer doen.
Waar het om gaat is dat de lopende hypotheekcontracten beheerd blijven worden en daarom wordt het uitbesteed.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Business Analytics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-04T15:32:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.