Topman Atos Consulting terug op oud nest

Marten La Haye is per 1 februari actief als 'managing partner Risk Advisory' bij Kpmg. Hij was de topman van Atos Consulting, en dáárvoor werkte hij ook al voor Kpmg.

La Haye maakte van 1999 tot 2002 deel uit van de directie van Kpmg Consulting. Deze adviestak werd medio 2002 overgenomen door Atos Origin en samengevoegd met andere it-adviesactiviteiten tot Atos Consulting. Van deze divisie kreeg La Haye de leiding. Ook maakte hij deel uit van het Nederlandse managementteam van Atos Origin.

De 51-jarige La Haye krijgt in zijn nieuwe baan de verantwoordelijkheid over de Kpmg-groepen Business Advisory Services, Information Risk Management en Management Services. De Kpmg-advisorytak telt nu een kleine duizend man en kent een omzet van 165 miljoen euro. De adviseurs verlenen vooral diensten aan algemeen en financieel directeuren. Op it-gebied gaat het dan om diensten als kwaliteits- en risicomanagement, het begeleiden van uitbestedingstrajecten en het verbeteren van de it-huishouding. La Haye benadrukt dat Kpmg geen it-implementaties uitvoert en geen advisering verleent aan (beursgenoteerde) firma's waarvoor het reeds de boeken controleert.

De ex-topman van Atos Consulting ziet het als een van zijn taken de markt beter te informeren over wat de Kpmg-adviseurs doen. Sinds de verkoop van de diverse consultancytakken aan automatiseerders een paar jaar terug overheerst het beeld dat accountantskantoren louter nog boekhouddiensten verlenen.

Zijn opvolger bij Atos Consulting is overigens Oscar van Leeuwen, die werkzaam was bij Kpmg Consulting en na de overname in 2002 bij Atos Consulting is komen te werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-06T11:51:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.