Netto salaris ict'er stijgt nauwelijks

Het nettosalaris van de ict'er is in 2006 gemiddeld met 0,4 procent gestegen. Daarnaast steeg het gemiddelde brutosalaris van de ict'er minder hard dan vorig jaar.

Dit blijkt uit de ict Barometer van Ernst en Young. De ict’ers werkzaam in de productie en industrie zagen de grootste stijging van het netto salaris, gemiddeld namelijk 1,1 procent. Het netto salaris van ict’ers in de overheid en non-profitsector daalde gemiddeld met 0,6 procent. In het brutosalaris zitten grotere verschillen. Het brutosalaris voor de ict’er in de dienstensector steeg gemiddeld met 5,5 procent, terwijl het brutosalaris voor ict’ers in de overheid en non-profitsector gemiddeld steeg met 1,2 procent.

Ict’ers die werkzaam zijn bij een bedrijf met minder dan 20 werknemers leverden gemiddeld 1,1 procent van het netto salaris in. Ict’ers werkzaam bij een bedrijf met tussen de 100 en 500 werknemers zagen de grootste stijging van het nettosalaris, gemiddeld namelijk 0,8 procent. Daarnaast zagen werknemers jonger van 35 jaar hun nettosalaris stijgen met gemiddeld 1 procent. Werknemers ouder dan 50 jaar zagen juist een daling van hun nettosalaris van gemiddeld 1 procent.

Daarnaast rijdt één op de vijf ict-managers en proffesionals in een lease-auto van de zaak en ontvangt één op de tien een mobiele telefoon. Vier op de tien managers en professionals ontvangt een bonusuitkering. Drie op tien ontvangt een 13e maand. Werknemers bij grote organisaties beschikken over relatief veel van de arbeidsvoorwaarden, terwijl personen werkzaam binnen de overheid en non profitsector relatief weinig van onderstaande zaken ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-13T10:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.