Bedrijven werven medewerkers op de beurs

Het tekort aan ict'ers lijkt ook te zijn doorgedrongen op de beursvloer. Ict-bedrijven proberen werknemers te werven op de InfoSecurity/LinuxWorld.

LogicaCMG staat op de LinuxWorld met een speciale stand om ict’ers te werven. “We staan hier nu drie jaar. En nu voor het eerste jaar om mensen te werven”, zegt Peter Geluk. Ook Avensus heeft een gedeelte van de stand ingericht voor het werven van ict’ers. “Het is niet het eerste doel, maar onze mensen kaarten het wel aan in een gesprek met klanten”, zegt een recruiter op de stand.

Ook de stands die niet expliciet melden ict’ers te werven, trekken wel potentiële werknemers naar binnen. Een groepje drie jonge studenten werd door één van de bedrijven naar binnen getrokken. “Ik zoek nog een afstudeerstage. Maar het is niet de reden waarom ik hier rond loop”, zegt één van de jongens.

De bedrijven zijn wel te spreken over de reacties. “Het loopt erg goed”, zegt Geluk. En ook Avansus is blij met de reacties. “Het zijn verschillende soorten mensen die hier komen. De meesten hebben wel een baan. Een hoop zijn zich een beetje aan het oriënteren”. [Rian van Heur]

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-12T14:47:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.