TU's presenteren gezamenlijke ontwerpersopleidingen

De drie technische universiteiten van Nederland bundelen hun gezamenlijke ontwerpersopleidingen in de 3TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute.

Aan de technologische ontwerpersopleidingen van de drie uni’s zijn de afgelopen jaren zo’n 2500 mensen afgestudeerd. Technologisch ontwerpers zijn afgestudeerde Masters of Science die een tweejarige vervolgopleiding doen. In het tweede jaar van hun opleiding verrichten zij een concrete opdracht voor het bedrijfsleven. Zij ontvangen na hun studie de graad Professional Doctorate in Engineering (PDEng). De opdrachten die voor bedrijven worden uitgevoerd, variëren van het ontwikkelen van nieuwe producten tot het ontwerpen van bedrijfsprocessen. De meeste ontwerpers doen hun opdracht voor de Nederlandse high tech industrie.

Op woensdag 22 november geven afgestudeerde ontwerpers en hun opdrachtgevers een presentatie van hun werk. Daarna is er een informatiemarkt waar bedrijven nader kunnen kennismaken met de ontwerpers en de gezamenlijke opleidingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Eigenlijk is dit helemaal geen doctoraat, maar gewoon een voortgezette master-opleiding!

Ik heb een van deze opleidingen gevolgd (1993) en heb daar de titel 'Master of Technological Design' aan over gehouden. In die tijd was het dus inderdaad (nog) een mastersopleiding. Maar dat was van voor het bachelor/master systeem, misschien klinkt dat nu niet meer indrukwekkend genoeg.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-08T11:38:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.