Aantal it-vacatures daalt in januari

In de maand januari daalde het aantal it-vacatures sterk vergeleken met de maand december. Het aantal vacatures van banen in de telecomsector steeg juist fors.

Volgens de Banometer, het aantal it-vacatures in Nederland bijgehouden door Computable, steeg het aantal it-vacatures van week 2 tot week 3 sterk. Na week 3 daalde het aantal it-vacatures licht, om in week 6 weer licht te stijgen naar 299 vacatures in de it-sector.

Ook vacaturesite Monsterboard.nl zag het aantal it-vacatures dalen. De Monster Employment Index voor de it-sector daalde met 11 punten. Het is niet duidelijk om hoeveel vacatures het gaat. "De Monster Employment Index baseert zijn indexcijfers op basis van een representatieve steekproef van het aantal online vacatures. De index wil de groei of daling laten zien van de arbeidskansen. Het gaat hierbij niet om het totaal aantal vacatures", aldus Bastiaan Vercouteren van Monsterboard.nl. De totale Monster Employment Index daalde met 9 punten. Het was de eerste daling in zes maanden tijd.

Koffiedik kijken
Ook vorig jaar januari daalde de index. De Index daalde toen 1 punt ten opzichte van december 2005. Vercouteren verwacht daarom dat de Index, net als vorig jaar in februari weer zal toenemen. "Gezien de trend van vorig jaar en de geluiden uit de it-sector zelf, verwachten wij dat hij na januari wel weer zal toenemen. Maar of dat werkelijk zo is en met hoeveel dat blijft natuurlijk altijd koffiedik kijken." Ook in andere landen, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Groot-Brittanië daalde de Index, al was dat een wat minder sterke daling.

Het aantal vacatures in de telecomsector steeg sterk; de Monster Employment Index steeg op dit punt met 17 punten. Marc de Vries, managing director van Monsterboard.nl vindt de groei passen in de ontwikkelingen die de sector doormaakt. "Nieuwe technieken als VoIP en de hele verschuiving naar multiplay zorgen voor veel dynamiek in de telecomsector. [Heleen van Lier en Rian van Heur]

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het aantal vacatures in de telecomsector daalde sterk? maar wel met een groei van 17 punten?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-21T11:52:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.