SAP-topman Agassi stapt op

Shai Agassi legt per 1 april aanstaande zijn managementfunctie bij SAP neer. De Amerikaan werkte zes jaar voor het bedrijf, waarvan vijf als bestuurslid. Hij werd door velen gezien als troonopvolger van SAP's huidige CEO, Hennig Kagermann.

Volgens het bedrijf stapt Agassi op, omdat het contract met Kagermann kortgeleden is verlengd tot 2009. Ook zou hij meer actief willen zijn op het gebied van milieu en alternatieve energiebronnen. Agassi heeft in grote mate bijgedragen aan de succesvolle platformstrategie van SAP en leidde het bedrijf naar nieuwe innovatieve producten. Volgens het persbericht zou zijn vertrek geen strategiewijziging betekenen.

In zijn afscheidsbericht schrijft Agassi dat hij "verliefd werd op het bedrijf SAP en die liefde nog steeds in zijn hart draagt (...) Ik hoop dat ik de ervaringen die ik opdeed bij SAP kan toepassen bij het oplossen van allerlei problemen van deze wereld."

Agassi wordt opgevolgd door Léo Apotheker. De Duitser is al sinds 2002 bestuurslid bij SAP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-30T14:36:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.