Opleidingen aan universiteit populair bij ict'ers

Ict'ers volgen steeds vaker een ict-opleiding aan een universiteit. Opleidingen bij ROC's en softwareleveranciers worden steeds minder gevolgd. De markt voor ict-opleidingen zit op hetzelfde niveau als in 2001. Verwacht wordt dat de groei in 2008 verder zal doorzetten

Ict-opleidingen aan de universiteit zijn populair. Dat blijkt uit cijfers van het NIDAP, dat ieder jaar de Nederlandse markt voor ict-opleidingen onderzoekt onder 350 inkopers van ict-opleidingen. Het NIDAP ziet ict-opleidingen die via softwareleveranciers en ROC's worden gevolgd dalen.

De Nederlandse markt voor ict-opleidingen groeide sinds 2003 met 65 procent. Dit jaar is het hoge niveau van 2001 weer geëvenaard. In de markt ging in 2006 450 miljoen euro om. Het NIDAP verwacht dat de markt voor ict-opleidingen in 2008 10 procent boven het niveau van 2001 zal uitstijgen. Het onderzoeksbureau verwacht een verdere groei naar 547 miljoen euro.

Ict-masters

Vooral de vraag naar eindgebruikersopleidingen Office stijgt sterk. Deze opleidingscategorie steeg met maar liefst 27 procent ten opzichte van vorig jaar. Het NIDAP verwacht dat de vraag naar ict-masters in 2007 licht zal dalen. In 2006 daalde de vraag naar dergelijke ict-opleidingen ook al. Er geven wel meer organisaties aan een ict-masterclass in te kopen.

E-learning

De interesse voor e-learning neemt toe. Een kwart van de respondenten gaf aan dat zij in 2007 niets op het gebied van e-learning gaan doen. Bijna vijf procent vond e-learning de belangrijkste leervorm van dit moment. Het NIDAP verwacht dat dit in 2008 zal stijgen naar 6 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-17T11:39:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.