TU/e-onderzoeker krijgt Amerikaanse onderscheiding

Erwin Kessels, onderzoeker bij de Technische Universiteit Eindhoven, heeft de Peter Mark Award gekregen, een Amerikaanse onderscheiding van de AVS Science & Technology Society. Kessels is de eerste onderzoeker buiten de VS die de onderscheiding krijgt voor uitstekend theoretisch of toegepast onderzoek.

Natuurkundig ingenieur Erwin Kessels, onderzoeker bij de Technische Universiteit Eindhoven, heeft de Peter Mark Award in ontvangst mogen nemen van de AVS Science & Technology Society. Sinds 1980 wordt deze prijs jaarlijks toegekend aan een wetenschapper onder de 35 jaar voor uitstekend theoretisch of toegepast onderzoek. Kessels (34) is de eerste onderzoeker van buiten de Verenigde Staten die de onderscheiding krijgt. De award bestaat uit een geldbedrag van 6500 dollar, een oorkonde en een uitnodiging om als gastspreker een voordracht te houden op het internationale AVS-symposium dat in de derde week van oktober in Seattle wordt gehouden.

Pionier

Dr. ir. Kessels werkt bij de faculteit Technische Natuurkunde van de TU/e en doet onderzoek op het gebied van plasma's voor nanotechnologie. Zo onderzoekt hij het opdampen van ultradunne lagen op dragermateriaal. Het gaat om laagjes van enkele atoomlagen dik op met name halfgeleiders. In 1996 studeerde hij af aan dezelfde universiteit en promoveerde vier jaar later op een onderzoek naar flexibele zonnecellen.

De award is genoemd naar dr. Peter Mark die tussen 1975 en 1979 hoofdredacteur was van het Amerikaanse blad ‘the Journal of Vacuum Science and Technology'. Hij werd aan Kessels uitgereikt voor ‘zijn pionierwerk in de applicatie en ontwikkeling van in situ plasma en oppervlaktediagnostiek om zo op een moleculair niveau de groei van dunne film te kunnen begrijpen'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-13T10:58:00.000Z Kim Loohuis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.