Finalist IT Group geeft studiebeurs aan ict-studenten

Het aantal studenten dat kiest voor een ict-studie is al een aantal jaren dalende. Finalist IT Group hoopt door een studiebeurs te verstrekken aan drie ict-studenten een signaal af te geven aan overheid en andere ict-bedrijven.

Finalist IT Group heeft drie studenten aan de drie Nederlandse Technische Universiteiten een studiebeurs gegeven. Rick van Galen (eerstejaarsstudent TU Twente), Dennis Stevense (eerstejaarsstudent TU Delft) en Guido Josquin (eerstejaarsstudent TU Eindhoven) hoeven zich in ieder geval het eerste jaar van hun studie niet meer druk te maken over het collegegeld.

Finalist IT Group hoopt op deze manier een signaal af te geven aan de overheid en het ict-bedrijfsleven. "De overheid heeft het wel over een kenniseconomie, maar een kenniseconomie zonder ict is een lege huls", zegt marketing- en communicatiemanager Marcel van Kanten van Finalist IT Group. Hij vraagt zich ook af, nu minister Plassterk van OCW komt met het idee de studiebeurs af te schaffen, wie dan de beurzen gaat verstrekken aan ict-studenten.

Selectiecommissie

Finalist IT Group verstrekt in samenwerking met de drie Technische Universiteiten in Nederland per universiteit een studiebeurs aan een student die kiest voor Technische Informatica. Ongeveer 50 studenten meldden zich aan voor een studiebeurs. Een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de drie TU's heeft uiteindelijk een keuze gemaakt.

De drie jongens verbinden zich door deze 'gift' niet direct aan Finalist IT Group, maar dat hoopt de komende drie jaar wel te horen hoe het de jongens vergaat. "In principe is geldt de studiebeurs voor drie jaar. Als ze hun best doen zal de studiebeurs ook daadwerkelijk voor drie jaar verstrekt worden", zegt Van Kanten.

Terughoudend

Jan Friso Groote, directeur opleiding Informatica, Technische Universiteit Eindhoven: "Wij juichen het initiatief van Finalist dan ook van harte toe. Daarnaast hopen wij dat andere bedrijven uit de it-branche dit initiatief zullen ondersteunen." Van Kanten: "Onze directeur is continu bezig om het idee te bespreken met andere bedrijven. Maar vooralsnog lijken anderen terughoudend."

Finalist IT Group weet nog niet of zij ook komend schooljaar opnieuw studiebeurzen zullen uitreiken. Van Kanten: "Wij blijven natuurlijk een middelgroot bedrijf. We hopen op navolging van anderen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-18T10:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.