UWV zoekt 160 nieuwe medewerkers

Het UWV werft 160 nieuwe mensen. Het gaat om functies als projectmanager, business consultant en proces- en functioneel ontwerper. Het moeten mensen zijn met een hbo- en wo-opleiding en wat jaren werkervaring.

Het UWV start een campagne om 160 nieuwe werknemers te werven. Ondanks de aanstaande fusie met het Centrum voor Werk- en Inkomen (CWI) gaat de wervingsactie gewoon door. Volgens een woordvoerder zijn er juist dan uitdagingen voor ict'ers om de systemen aan elkaar te knopen.

Het UWV zoekt vooral ict'ers met een hbo - of wo-opleiding met kennis van de functionele kant van it. "Ze moeten de vertaalslag kunnen maken van een wetswijzigingen of een andere verandering aan een proces naar ict-systemen, zodat leveranciers die kunnen maken of aanpassen", zegt een woordvoerder. Het gaat om functies als projectmanager, business consultant en proces en functioneel ontwerper.

Werkervaring

Het UWV zoekt vooral mensen met al enige jaren werkervaring, maar deze mensen zullen ook eerst een cursus volgen over wet- en regelgeving. Testers kunnen wel zonder werkervaring aan de slag. "Zij kunnen starten met veel minder complexe tests en dan verder doorgroeien."

De nieuwe mensen worden geworven zodat deze de externen die in dienst zijn van de organisatie kunnen vervangen. De campagne loopt naar verwachting tot eind 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Leuk is dat. Eerst dumpen ze hun oudere medewerkers door middel van outsourcing en vervolgens dumpen ze ook nog die zelfde out-gesourcede medewerker om er weer goedkoper krachten voor aan te nemen. Dat zou ik toch net van een UWV niet verwachten. En als ze zo overgaan naar het CWI worden dan daar weer de oudere medewerkers gedumped, sorry geoutsourced? Hoe komt het dat ik hier geen enkele bond over hoor? Zijn die aan het slapen of wat?

"Testers kunnen wel zonder werkervaring aan de slag. Zij kunnen starten met veel minder complexe tests en dan verder doorgroeien."

Lekker snugger weer. Natuurlijk is test weer ondergeschikt. Wanneer worden dit soort organisaties nou eens volwassen? Een (goede) tester overziet meer dan je denkt. Schat de waarde van een tester nou eens goed in, ipv dit soort uitspraken te doen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-29T14:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.