Meer salaris voor ICT-professionals

Stijging ict-salaris

Het brutosalaris van ict'ers steeg het afgelopen jaar met 6,1 procent.

Het brutosalaris van ict-professionals en -managers steeg het afgelopen jaar met 6,1 procent. De stijging was het grootst binnen de dienstensector, met 9,1 procent.

Gemiddeld genomen is het brutosalaris van ict-managers en -professionals het afgelopen jaar met 6,1  procent gestegen. De stijging van het nettosalaris komt uit op 5,6 procent. Dat blijkt uit het tweemaandelijkse onderzoek ICT Barometer van Ernst&Young. De ondervraagden uit de dienstensector konden rekenen op de hoogste brutostijging (9,1 procent). Binnen de overheid en non-profit-sector was de stijging slechts 2,4 procent. Netto zijn deze verschillen minder groot. De salarissen van medewerkers bij kleine en middelgrote bedrijven blijken gemiddeld ook meer te stijgen dan die van werknemers bij grote ondernemingen. Jonge medewerkers zien hun salaris vaker stijgen en mannen ontvangen vaker een salarisverhoging dan vrouwen. Gemiddeld genomen verwachten de respondenten dat hun brutosalaris in 2008 met 5,2  procent zal stijgen, iets minder dus dan de stijging over het afgelopen jaar.

Minder voordeel voor vrouwen

Van de ondervraagden geeft 41 procent aan een mobiele telefoon van de zaak te hebben. Zo'n 38 procent krijgt een bonusuitkering, 34 procent een laptop en 13 procent ontvangt een dertiende maand. Ook heeft 21 procent van hen de beschikking over een lease-auto en 10 procent heeft een pda van de zaak. Het verschil zit vooral in de grootte van de onderneming waar iemand werkt. Hoe groter en commerciëler de onderneming, hoe vaker er aan bovenstaande arbeidsvoorwaarden wordt voldaan. Ook hier blijken vrouwen minder vaak dan mannen deze arbeidsvoorwaarden te ontvangen.

De meeste waarde wordt door de respondenten gehecht aan financiële beloningen als de bonusuitkering en de dertiende maand. Zes op de tien managers en professionals geeft aan deze voorwaarden (zeer) belangrijk te vinden. Drie op de tien vinden het belangrijk een mobiele telefoon, laptop of lease-auto te krijgen. De minste waarde wordt gehecht aan een pda van de zaak (10 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zijn alle genoemde salaris verhogingen van Computable-artikelen gebaseerd op: 'ICT Barometer van Ernst&Young', 'met terug werkende kracht' ?
Dan mis ik van de afgelopen 5 jaar zo'n 50%, lijkt me leuk om die te mogen innen.... ;)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-04T09:54:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.