Werken in Nepal: 'Ja zeggen en nee bedoelen'

Jeroen Slaman woont en werkt voor vijf maanden in Nepal. Een land waar hij al een keer op vakantie wilde, om de Himalaya en Mount Everest.

Naam: Jeroen Slaman
Functie: Coach
Woont in: Nepal

Jeroen Slaman wilde eigenlijk altijd al eens naar Nepal op vakantie. Toen hij een vacature op internet zag voor een functie van vijf maanden in Nepal reageerde hij meteen. "Het is een mooi land met de Himalaya en de Mount Everest. Ik wil ook nog door de bergen gaan trekken. Daar heb ik aan het einde van deze vijf maanden nog vier weken de tijd voor." Erg veel verschil tussen de manier van werken in Nederland en Nepal is er niet. "Soms zeggen ze ja, terwijl ze nee bedoelen", zegt Slaman. Wat wel soms lastig is het communiceren met de klanten in Nederland en België. Het duidelijk maken van de requirements lukt niet altijd. "Dat heeft te maken met het taalprobleem. Mensen spreken hier redelijk goed Engels, maar het is soms lastig om goed in het Engels duidelijk te maken wat er in het Nederlands gevraagd wordt." Want snel even contact opnemen met thuis is niet zo makkelijk. Het telefoongesprek met Slaman loopt moeilijk door de trage verbinding en ook internet is vrij traag. "Daarom heb ik ervoor gezorgd dat wij hier een lokale testserver hebben." In mei zit het er voor Slaman weer op en gaat hij terug naar Nederland, want typisch Nederlandse dingen mist hij wel. "Ik las in een mail dat mijn familie heeft geschaatst. Dat kan hier niet."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-14T09:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.