Werken in Noorwegen: Meer waarde hechten aan familie

Filip van Laenen woont en werkt al zo'n tien jaar in Noorwegen. Maar nog steeds verbaast hij zich over Noorse gebruiken en andere dingen.

Naam: Filip van Laenen
Functie: Technisch projectleider
Bedrijf: Computas
Woont in: Kolsås, Noorwegen

Filip van Laenen woont inmiddels zo'n tien jaar in Noorwegen, maar toch zijn er nog altijd dingen die hem verbazen. "Dat is niet meer zo vaak, maar toch wel één keer per maand." Typisch Noorse dingen blijven hem verrassen. Zo werd hij een tijd geleden wakker gemaakt door sneeuw dat van het dak gleed. "Het leek wel een schreeuw uit een horrorfilm. Daken hier hebben randen die de sneeuw tegenhouden. Wij hebben dat bij ons nieuwe huis niet. Nu ligt rond het huis een berg met ijs, want het is geen sneeuw meer. We kunnen het niet wegscheppen en moeten daar nu overheen als we de deur uit gaan." Dit soort dingen zijn de reden waarom Van Laenen het leuk vindt om in het buitenland te wonen. Terug naar België, zijn geboorteland, gaat hij niet meer. "Dan eerder naar een ander land." Maar voorlopig wil hij niet weg uit Noorwegen, want hij heeft er net een huis gekocht. "Het is hier relaxter. Je werkt hier van acht, negen uur en om vier, vijf uur ga je naar huis. Er wordt hier veel belang gehecht aan de familie." Wat hij mist zijn vooral de frieten en de chocolade. "Het eten eigenlijk. Het aanbod van vlees, groenten en fruit is in België veel groter. Het maken van typische Belgische dingen zorgt daarom voor problemen." De aardappelen zijn bijvoorbeeld niet de juiste variant. "Maar daar zijn ook kant-en-klare oplossingen voor."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-17T13:53:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.