Loonstijging voor werknemers in ICK-CAO

Handen schudden

Er is een principeakkoord bereikt binnen de ick-cao. Het salaris gaat dit jaar met 3 procent omhoog. Ook het variabel loon stijgt met 0,5 procent.

De vakbonden, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie, hebben met de Werkgeversvereniging ict een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor bedrijven in de informatie-, communicatie- en kantoortechnologiebranche (ick-cao). De nieuwe cao gaat in per 1 januari 2008 en heeft een looptijd van twee jaar. Het principeakkoord moet nog voorgelegd worden aan de leden.

In het principeakkoord staat dat het salaris van medewerkers, die werken bij de bedrijven aangesloten bij de werkgeversvereniging ict per 1 januari van dit jaar met 3 procent stijgt. Volgend jaar januari stijgt het salaris opnieuw met 3 procent. Ook de doelenuitkering (het variabel loon) wordt 1 januari dit jaar verhoogd van 0,5 procent naar 1 procent. Als het bedrijf geen regeling heeft, ontvangen medewerkers een eindeboekjaarsuitkering van 0,7 procent (dit was 0,35 procent).

Vergelijken

Gerard van Hees, bestuurder van FNV Bondgenoten, is tevreden met bovenstaande afspraken. Hij is vooral blij dat de vakbonden en de werkgeversvereniging de ick-cao gaan vergelijken met andere bedrijfstakcao's. "In de ict wordt er nog veel afgesproken in het bedrijfsoverleg en niet in de bedrijfstakc-ao. We willen kijken welke onderwerpen normaal gesproken in een bedrijfstak-cao worden opgenomen."

In dit principeakkoord is geen afspraak gemaakt over het algemeen bindend verklaren van de cao. De ick-cao is niet bindend verklaard door de minister, waardoor de cao alleen geldt voor de bedrijven aangesloten bij de werkgeversvereniging. De minister wilde de cao niet algemeen bindend verklaren, omdat hij vindt dat de gesprekspartners van de vakbond niet representatief genoeg zijn voor de gehele ict-sector. "Maar op de lange termijn willen wij zeker dat de cao algemeen bindend verklaard wordt", besluit Van Hees.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-23T14:49:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.