IBM snijdt in salaris van 7600 medewerkers

7600 werknemers van IBM in Amerika krijgen een ander salaris. Het bedrijf hanteert geen maandsalaris meer, maar een uursalaris. Gevolg, het basissalaris gaat omlaag.

IBM verandert het salaris van 7600 Amerikaanse medewerkers op de afdeling technische support. Het bedrijf schakelt over van een betaling op basis van een maandelijks vast salaris naar een betaling op basis van urenregistratie. Daarmee daalt de beloning voor een werkweek van 40 uur met 15 procent.

Volgens IBM werkt een groot deel van de medewerkers zoveel extra uren dat het salaris dat ze nu ontvangen op hetzelfde niveau blijft. Een vakbondsbestuurder stelt echter in de Wall Street Journal dat een groot deel van de werknemers niet genoeg overuren maakt. In de praktijk zullen zij het salaris dus zien dalen.

IBM betaalde in 2006 65 miljoen dollar, nadat een groep medewerkers een rechtszaak tegen het bedrijf aanspande. De werknemers wilden betaald krijgen voor hun overuren. Werknemers vinden dat Big Blue nu dit bedrag aan hun doorberekend door in het basissalaris te snijden. IBM ging ervan uit dat de overwerkvergoeding in het salaris inbegrepen zat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-24T11:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.