ICT-salaris stijgt met vier procent

Het laatste kwartaal van het afgelopen jaar ziet Eprom voor het eerst in 2007 een stijging van het ict-salaris. Het salaris voor ict-strategen stijgt het snelst.

Het salaris voor ict'ers is het laatste kwartaal van dit jaar gestegen met 4 procent vergeleken met het kwartaal ervoor. Dat blijkt uit de beloningsmonitor van het organisatieadviesbureau Eprom. Eprom baseert het onderzoek op het salaris van meer dan 10.000 Nederlandse werknemers. Het is de eerste keer in 2007 dat uit de cijfers van Eprom blijkt dat het salaris van ict'ers gestegen is.

Het salaris voor ict-strategen groeide het snelst, met 8 procent. Daarna volgende de planners met een salarisstijging van 4,8 procent. Voor systeemontwikkelaars groeide het salaris met 3,6 procent. Beheerders zagen hun salaris met 2 procent stijgen.

Het salaris voor de ict-strategen en planners maakt waarschijnlijk een inhaalslag. In de eerste drie kwartalen van 2007 steeg hun salaris nauwelijks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-25T10:38:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.