Werken in Canada: Met een cheque naar de bank

Ronald Wigman woont en werkt in Canada. Declaraties worden terugbetaald via een cheque. Dat is wel even wennen.

Naam: Ronald Wigman
Functie: Sap-consultant
Bedrijf: Akzo Nobel
Woont in: Montréal, Canada

Het is half zes in de ochtend bij Rob Wigman als Computable contact met hem opneemt. Geen gebruikelijke tijd om op te staan. "In Nederland deed ik dat wel." Maar contact hebben vanuit Canada met Nederland is lastig, vanwege het tijdsverschil. "Zowel zakelijk als privé heb je er last van. Het heeft gevolgen voor de planning. Dingen kunnen daarom wel eens langer duren."

Wigman werkt, sinds september 2007 in Canada. Zijn dienstverband duurt twee jaar. Wigman: 'Het grootste verschil met werken in Nederland is dat je mensen in Canada preciezere instructies moet geven over wat ze moeten doen. Dat is ook wel positief, want daardoor kun je de voortgang beter bewaken." Het valt de consulent verder op de Canadezen bewuster bezig zijn met change management. Daar wordt een speciale cursus voor gevolgd.

Ook bancair lopen zaken in Canada anders dan in Nederland. Wigman moest eraan wennen dat declaraties niet via de giro worden gestort, maar er wordt een cheque uitgeschreven. Wigman: "Dan sta je wel even raar te kijken. Met die cheque moet je dan weer naar de bank. En dat moet door de sneeuw, met extra dikke skikleren, want het is er hier momenteel 18 graden onder nul."

Ook voor zijn zoontje is het even wennen in Canada. "Hij zit nu op snowboardles, dat vindt hij heel leuk. We zitten maar 50 minuten van het ski-gebied vandaan. Op school moet hij een uniform aan. Hij moest daaraan wennen, maar het heeft ook voordelen, want daardoor hoeven kinderen zich niet te onderscheiden met dure merkkleding."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-30T09:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.