Werken in Tanzania: "Echt een Ubuntu-sfeer"

Niels Emmer werkt en woont in Tanzania. Niet bepaald een land dat bekend staat om zijn goede ict-infrastructuur. Er is veel behoefte aan mensen die meer van ict weten.

Naam: Niels Emmer
Functie: Hand-en-spandiensten voor de lokale middenstand
Bedrijf: African Roots Foundation
Werkt in: Tanzania

Tanzania staat niet bekend om zijn goede ict-infrastructuur. Bellen met Niels Emmer lukt niet. "Typisch Tanzania, op de no-break (nog een uurtje stroom in de batterijen) en het internet is te traag voor spraak", schrijft hij. Het interview gaat daarom via de chat. Volgens Emmer een gebruikelijke manier om contact te leggen.

De ict-infrastructuur in Tanzania draait voornamelijk op tweedehands apparatuur. "Alles is import, dus redelijk duur, en qua kennis is het hier echt nog cowboys en indianen." Er zijn ook leveranciers met nieuw, goed spul. "Maar het probleem is de service."

Volgens Emmer merk je de sociale achtergrond van het land nog goed. "'Er is hier een ‘Ubuntu-sfeer'. Iedereen zorgt voor elkaar. Ik heb een enorme grote 'extended family'." Maar die sfeer heeft ook nadelen. "Erg veel 'yes boss', weinig initiatief en geen enkel oog voor details. Ik werk veel met jonge mensen en die zijn duidelijk anders. Vooral de jongens/meisjes met een achtergrond zonder ouders, zonder geld, maar wel zichzelf alles eigen gemaakt. Die mensen gaan er echt 200 procent voor." Het land kan daarom alleen nog beter worden dan dat het al is, denkt Emmer.

Hij zegt voorlopig nog niet terug te willen keren naar Nederland. "Als ik met pensioen ga, wil ik misschien naar Italië. Dat is een soort Afrika in Europa in mijn herinnering. Het heeft minder regels dan Nederland en aan het einde van de dag naar de kust, een aperitiefje drinken met vrienden. Die sociale levensstijl van Afrika heeft Italië ook."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Na mijn bezoek van 1 maand in tanzania ben ook ik geinteresseerd in het werken in tenzania.. heb jij voor mij tips Niels, of beter nog wat site's waar ik eventueel kan kijken qua werk.... Thanks.

Hoi Niels, wij zijn ook op zoek naar werk in Tanzania.
Momenteel zijn we beide leraar lichamelijke opvoeding in Nederland. Allebei hebben we onze eindstage in het buitenland gelopen. Heb jij nog tips waar we zouden kunnen zoeken?

Vriendelijke groet
Teske en Frederik

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-19T10:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.