Brunel wendt de steven in zwaar weer

Na het stuklopen van de fusieplannen met uitzendbureau Unique loopt het stroef met detacheerder Brunel International. In plaats van de in september aangekondigde groeiverwachting van 10 à 20 procent kondigt de directie nu een winstdaling van 30 à 45 aan.

Dit is aanleiding voor de raad van commissarissen, onder leiding van voormalig IHC Caland-bestuursvoorzitter Jan Diederick Bax, tot een strategische heroriëntatie. Hierbij ligt de nadruk op het overnemen van softwarehuizen en ingenieursbureaus, en het afstoten van laagrenderende activiteiten. Voor de sanering is een voorziening van drie miljoen euro (zo'n 6,6 miljoen gulden) gereserveerd.
De teleurstellende gang van zaken heeft bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder Jan Brand doen besluiten om terug te treden. Hij blijft wel als adviseur verbonden aan Brunel en zal op de aandeelhoudersvergadering van 19 mei 2000 worden voorgedragen als lid van de raad van commissarissen.
Brunel geeft een aantal oorzaken voor de tegenvallers. De resultaten van Brunel Energy zijn verder verslechterd, met name in het Verenigd Koninkrijk. Voorts ondervindt de detacheerder last van uitblijvende IT-opdrachten door de millennium-slapte, laat de uitzendmarkt een daling zien en is de uitstroom van personeel naar klanten hoger dan verwacht. Bovendien hebben de fusievoorbereidingen met Unique geld gekost en heeft Brunel een substantieel bedrag aan oninbare debiteuren uitstaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable