Salaris in ICK-CAO stijgt met 2 procent

Ongeveer dertigduizend medewerkers die onder de ICK-CAO vallen krijgen per 1 januari 2004 2 procent meer loon. Dat zijn vakbond De Unie en werkgeversvereniging ICT vandaag overeengekomen.

De vakbond moet het resultaat nog ter stemming aan haar leden voorleggen, maar verwacht geen problemen. Bestuurder Babet Hendriks van De Unie: "Dit is een acceptabel resultaat na moeizame onderhandelingen. De werkgevers wilden aanvankelijk een aantal verslechteringen doorvoeren, zoals het afschaffen van de adv-dagen. Wij hebben deze verkapte bezuinigingen kunnen voorkomen."
 
De onderhandelingen hebben bijna een halfjaar geduurd. Hendriks constateert dat er verder weinig ruimte was voor verbeteringen. "Op dit moment zit er niet meer in. Dat is jammer, maar zodra de sector aantrekt, moet het weer mogelijk zijn ook kwalitatieve verbeteringen te realiseren."
 
Onde de ICK-CAO vallen bedrijven die hardware-activiteiten verrichten in de informatie- communicatie- en kantoortechnologiebranche. Inmiddels hebben ook de FNV en de CNV laten weten akkoord te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Uiteraard geheel afhankelijk in mate van specialisatie
Verder is een claim op basis van een mogelijkheid geen gegronde claim, tenzij aantoonbaar is dat zijn functie in bedrijf X met salaris in bedrijf Y verstoord is door het ongeval.
Mocht het niet aantoonbaar zijn dat een daadwerkelijk verloop van toekomstige tijden al vaststaat worden de argumenten voor een claim zoiezo minder sterk.
Wel is het inderdaad belangrijk om een loontabel van een modaal MBO-afgestudeerd persoon te nemen zonder specialisatie richting, omdat nog niet duidelijk is of deze persoon zich ervoor zou qualificeren danwel werkzaamheden in deze sector zou kunnen verrichten.
Het bovenstaande niet ter ontmoediging, maar zoals uw artikel geschetst wordt wil ik mijn steun betuigen aan de benadeelde, maar vrees ik dat een dergelijke claim niet tot een overeenkomst zal worden afgerond.
Met vriendelijke groet,
H.D. de Jong

Geachte Computable,
In het verleden heeft u salarisonderzoeken gedaan die ik graag zou willen inzien.
Graag wil ik weten wat een startende ICTer op MBO-niveau verdient en hoe "normaliter" zijn salarisverloop de eerste tien jaar verloopt? Ik heb deze informatie nodig i.v.m. een claimbeoordeling voor iemand die dankzij een ongeval zijn werk als systeembeheerder/netwerkbeheerder niet meer kan uitoefenen.
Bij voorbaat dank voor uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Floran van den Eijnden

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-22T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.