Sun schrapt 2500 banen

Hardware-leverancier Sun gaat tussen de 1500 en 2500 banen schrappen. Dat heeft de bedrijfsleiding bekendgemaakt na tegenvallende kwartaalcijfers. De maatregel is een gevolg van de zwakke economische omstandigheden in Noord-Amerika en teruglopende orders.

Sun gaat 1500 tot 2500 banen schrappen. Dat is 7,5 procent van het personeelsbestand. In totaal werken bij de Amerikaanse hardware-leverancier 33.500 mensen. De maatregelen zijn aangekondigd na slechte kwartaalcijfers. In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar noteerde het bedrijf een verlies van 34 miljoen dollar. De omzet bleef steken op  3,27 miljard dollar.

De bedrijfstop wijst de aankoop van de Zweedse software-leverancier MySQL (overnamesom 1 miljard dollar) en tegenvallende orders van Amerikaanse klanten, als grootste oorzaken aan van de tegenvallende cijfers. Vooral het aantal orders bij de Amerikaanse overheid, retailers en telecombedrijven valt tegen. Volgens het bestuur van de hardware-leverancier gaat de reorganisatie tussen de 130 en 220 miljoen dollar kosten. Dat bedrag wordt opgenomen in de balans voor het vierde kwartaal.
Het is op dit moment niet bekend of er ook arbeidsplaatsen bij Sun Nederland komen te vervallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-02T13:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.