Salaris van ICT-beheerders stijgt het snelst

Dollars

Wat betreft brutoloon is de ict-branche er de afgelopen tijd het meest op vooruitgegaan. Vooral ict-beheerders doen het goed. Dat blijkt uit de Eprom beloningsmonitor waarin de Top 3 van stijgers en dalers binnen verschillende beroepscategorieën wordt aangegeven.

Volgens de Eprom Beloningsmonitor is in Nederland het brutoloon in het eerste kwartaal van 2008 gemiddeld met 1,3 procent gestegen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2007. Ict-gerelateerde beroepen hadden een bovengemiddelde loonstijging van 4 procent. "In de hele sector zitten de salarissen in de lift. De trend zet zich door in 2008", aldus Eprom.

Het brutosalaris van ict-strategen is in het eerste kwartaal van 2008 met 4,1 procent gestegen. Ict-planners konden op 2,6 procent meer brutosalaris rekenen. Samen met systeemontwikkelaars, die 3,1 procent meer brutoloon ontvingen, hadden ict-beheerders nog de hoogste stijging. Zij verdienen namelijk 4,2 procent meer dan een jaar geleden.

Onderzoekers Loes de Cock constateert dat de ict, wat beloning betreft, eerder in de lift zat. "Eind vorig jaar zagen we al een stijging in de ict-branche. Verwachte schaarste heeft hier misschien ook mee te maken. Er is een tekort aan ict-inschrijvingen op scholen. Vooral aan specialisten zoals ict-beheerders is er een tekort."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Daar zullen ze het bij AO niet zo mee eens zijn

en bij Getronics ook niet :-)

Nou Getronics, Lezen jullie dit?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-22T15:23:00.000Z Marjolein van Loenen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.