Bedrijven steunen ICT-opleiding Fontys

Fontys Hogeschool ICT heeft een aantal regionale bedrijven voor vier jaar aan zich gebonden als partner. Doel van de samenwerking is meer afgestudeerden voor de ict-arbeidsmarkt beschikbaar te krijgen. Ook moet de opleiding beter aansluiten op de alledaagse praktijk.

Bedrijven in de regio Eindhoven hebben zich voor vier jaar verbonden als partner aan Fontys Hogeschool ICT. De partners leveren een bijdrage aan het lesprogramma, beoordelen werkstukken van studenten en ontvangen hen voor excursies en stages in het bedrijf. In ruil daarvoor krijgen zij de kans kennis te maken met studenten als potentiële toekomstige werknemers.

Bij Fontys Hogeschool ICT studeren jaarlijks ruim 350 ict'ers af. De vraag uit de regio naar vers bloed is groter. Daarom wil de hogeschool het aantal afgestudeerden met de helft verhogen door de instroom te vergroten en de uitval te beperken. Voor het realiseren van deze ambitie gaat de hogeschool intensief samenwerken met ruim dertig bedrijven, andere opleiders in de regio en de Technische Universiteit Eindhoven.

Werkstukken

In een contract zijn concrete afspraken vastgelegd zoals het delen van kennis, bijdragen aan een onderwijsblok van tien weken, excursies en uitwisseling van docenten en medewerkers, activiteiten organiseren ter oriëntatie voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en het beoordelen van werkstukken van studenten.

Regionale sponsors van de ict-opleiding van Fontys zijn Ericsson Telecommunicatie in Rijen, Inther in Venray, Mirabeau in Eindhoven en Sioux Embedded Systems in Eindhoven. In februari van dit jaar werden bedrijven als Atos Origin en Getronics PinkRoccade al partner van de hogeschool. Bij aanvang van het studiejaar 2008-2009 zal Fontys Hogeschool ICT met minimaal dertig partners uit het bedrijfsleven samenwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-28T16:46:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.