Vrouw heeft weinig vertrouwen in ICT-carrière

Vrouwen die werkzaam zijn in de Britse ict-sector hebben weinig vertrouwen in hun eigen loopbaan. Vaak heeft dat te maken met kinderen of gebrek aan zelfvertrouwen. Een groot deel van de vrouwen denkt niet na over wat ze willen bereiken in hun carrière.

Bijna de helft van de Engelse vrouwen die werkzaam zijn in de ict-sector heeft weinig vertrouwen in een succesvolle carrière. Dat blijkt uit onderzoek van online job board en de netwerkportaal womenintechnology.co.uk.

 Uit de reacties van de bezoekers van het laatste netwerkevenement van womenintechnology.co.uk blijkt dat er verschillende reden zijn voor het gebrek aan vertrouwen. "Ik twijfel aan mijn capaciteiten en denk dat geen werkgever een moeder van twee kinderen wil aannemen," zegt één van de respondenten.

Marketing

Een groot deel van de vrouwen, 65 procent, denkt niet na over wat ze willen bereiken in hun ict-carriere. Anderen weten wel wat ze willen bereiken, maar weten niet hoe ze er kunnen komen. "Het merendeel van de vrouwen gelooft dat zij de reden zijn voor hun eigen succes, omdat ze hun CV regelmatig bijwerken op LinkedIn en met hun management spreken over wat ze al bereikt hebben. Maar veel vrouwen hebben moeite om zichzelf op deze manier te verkopen", aldus Maggie Berry, directeur van womenintechnology.co.uk.

Ook de Nederlandse vrouw heeft weinig vertrouwen in haar carriere. Dat blijkt uit onderzoek van Accenture. Ongeveer eenderde van de Nederlandse werkende vrouwen denkt dat ze over de juiste vaardigheden beschikt om een glansrijke loopbaan te verwezenlijken.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Is het terecht dat ICT-vrouwen weinig vertrouwen hebben in hun carriere?
-
Ja, want het is lastig terugkeren in de ict-sector als je eruit bent geweest (kinderen krijgen/zwangerschap).
-
En dat "lastig terugkeren" geld voor mannen en voor vrouwen, ik heb het zelf ook ervaren (terug moeten keren in de IT).

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-05T10:38:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.