Makers wiskundige site winnen ICT-wedstrijd

De juryleden van de wedstrijd ThinkQuest hebben de winnaar bekendgemaakt. De eerste plaats is voor de bedenkers van een website die jonge mensen moet interesseren in ict en wiskunde. De website zou een belangrijke informatiebron voor medestudenten zijn.

De makers van de educatieve website Math Mov!es hebben de Oracle-competitie ThinkQuest gewonnen. Dat heeft Oracle donderdag laten weten. Aan de wedstrijd deden 972 teams uit zestig landen mee.

De studenten, afkomstig uit onder andere het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en India, wonnen in de categorie voor deelnemers jonger dan negentien jaar. Met Math Mov!es willen ze jongeren interesseren voor wiskundige vraagstukken. ‘Ons publiek krijgt inzicht in hoe wiskunde verankerd is in ons dagelijks leven', aldus de studenten.

De wedstrijd moet jonge mensen interesseren voor informatietechnologie en het gebruik van ict in het onderwijs stimuleren. "ThinkQuest daagt studenten uit vaardigheden te ontwikkelen die van essentieel belang zijn voor succes in het werkende leven", zegt Clare Dolan, Vice President Oracle Corporate Citizenship. "De studenten ontwikkelen hun high-end project van het eerste idee tot de complete uitvoering. Met dit proces leren zij via persoonlijke ervaring en door interactie met het team. Het is inspirerend om te zien welke prestaties de studenten neerzetten. De educatieve websites zijn van uitstekende kwaliteit en dienen als belangrijke informatiebron voor medestudenten wereldwijd."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

leuk, 4 urls in dit artikel, maar geen url die me de winnende website laat zien :S

De link van de winnende website (nu ook in het artikel toegevoegd): http://library.thinkquest.org/07aug/01801/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-05T15:55:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.