'Mannen willen slimheid tonen via programmeren'

Vrouw onderzoek laptop grafieken

Dat vrouwen en mannen verschillend zijn, is al langer bekend. Volgens Emma McGratten van computerdatabase-bedrijf Ingres gaan ze ook anders te werk als het om programmeren gaat.

Emma McGrattan , Senior vice-president van computerdatabase-bedrijf Ingres, beweert dat programmerende mannen en vrouwen verschillend te werk gaan. Vrouwen zouden meer rekening houden met de gebruikers van de code die zij maken. Mannen daarentegen maken liever cryptische codes om te laten zien hoe handig ze zijn, aldus McGratten.

McGratten deed haar ontdekking toen ze hielp bij het gebruiksvriendelijker maken van Ingres' codes. "Mannen proberen dingen te verbergen in de codes", aldus McGratten, die beweert in de meeste gevallen te kunnen zien of de code door een man of een vrouw geschreven is. "Mannelijke programmeurs laten geen aanwijzingen achter voor mensen die ermee moeten werken." Vrouwen daarentegen zouden in hun werk handige aanwijzingen achterlaten die aangeven waarom ze hun code op een bepaalde manier geschreven hebben.

Ingres' programmeercodes moeten aangepast worden, omdat slechts twintig procent van de engineers van het vrouwelijk geslacht is, aldus McGratten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wat een psychologie van de koude grond zeg... Ik kan hier net zo goed zeggen dat Mvr. McGratten haar slimheid wil tonen via gewoon slechte code en slechte kwaliteitsprocedures.

Ik geloof het meteen. Maar wat mevrouw McGrattan zich niet realiseert is dat 100 procent van haar mannelijke collega's kostwinner is en er dus geen belang bij heeft om zijn programmeertrucs aan anderen prijs te geven.
Verder is het gebruik van commentaarregels maar 1 van de zo veel aspecten die de kwaliteit van een programmeur bepalen. Mannen begrijpen in het algemeen veel meer van de techniek van computers en schrijven daarom ook de slimste programma's. Bedrijven die een slimme toepassing op de markt willen brengen die er nog niet is, huren daarom mannelijke programmeurs in.

Hoi; bij codes kloppen is het altijd handig en kost eigenlijk weinig tijd meer om een REMARK (of REM)neer te zetten en hierachter in een cryptische zin uit leggen wat je gaat doen bijv:

REM Commands to bind to AD and extract domain name
Set objRootLDAP = GetObject("LDAP://RootDSE")
strDNSDomain = objRootLDAP.Get("DefaultNamingContext")

Dat ene zinnetje kost weinig tijd om de zinnetjes er onder uit te leggen;veel vrouwen kunnen dat goed; de meeste mannen kunnen hiervan nog heel wat leren denk ik>>slim programmeren en communicatie moeten meer in balans komen

De conclusie is voor mij geen verassing. Vrouwen programmeren niet alleen beter, ze zijn ook nog eens betere (Enterprise) Architecten...

http://adi.atosoriginblog.nl/2008/06/17/vrouwen-programmeren-beter/

Ik ben het eens met de stelling.

Wanneer je op zoek bent naar een stukje code op internet, dan vliegen de ego's om je oren.

Hoe ingewikkelder hoe beter. Iets super slim programmeren in 5 regels is vele malen interessanter dan in 10 regels die iedereen direct begrijpt.

Ik programmeer zeer regelmatig. Heb in de loop der jaren honderden stukjes code als voorbeeld genomen die ik op internet vond.

Allemaal waren ze van commentaarregels voorzien. Allemaal = 100 procent van die modules waren gemaakt door mannen.

Vraag: Als vrouwen zo goed kunnen programmeren, waarom vind je ze dan nergens op internet?

Antwoord: omdat vrouwen niet willen programmeren en het daarom ook niet doen.

Vrouwen willen communiceren en dat moeten ze vooral blijven doen. Programmeren is heel iets anders.

@Wiljenietweten: "Ik geloof het meteen. Maar wat mevrouw McGrattan zich niet realiseert is dat 100 procent van haar mannelijke collega's kostwinner is en er dus geen belang bij heeft om zijn programmeertrucs aan anderen prijs te geven."

Wat een bijzondere redenering. Dus als je je baan zeker wilt stellen, moet je code schrijven die niemand begrijpt?

@Spook

Dat is inderdaad niet de functie van een programmeur. Die wordt ingehuurd om technische problemen op te lossen. Niet om anderen van dienst te zijn die over minder abstract denkvermogen beschikken en toch hetzelfde salaris willen verdienen.

Desalniettemin is de broncode van elk stuk software van commentaarregels voorzien. Dat gebeurt al sinds minimaal de jaren '80. Weigeren om broncode van commentaar te voorzien is al minimaal 25 jaar reden voor ontslag tijdens automatiseringsprojecten.

De suggestie die van het artikel uitgaat dat mannen alleen code schrijven die alleen voor hunzelf leesbaar is, is derhalve complete onzin. De structuur en toegankelijk van broncode wordt altijd nagekeken door derden voordat een project wordt opgeleverd. Dit soort checks zijn standaard een onderdeel van automatiseringstrajecten en daar worden dus ook mannelijke programmeurs al 25 jaar op beoordeeld.

Broncode van commentaarregels voorzien is een mannelijke uitvinding. En blijkbaar is dat al die tijd goed gegaan en hadden ze daar mevrouw McGratten niet voor nodig met haar beledigende constatering.

Desondanks hebben topprogrammeurs er inderdaad geen enkele baat bij hebben hun geheimen te delen met anderen. Dat is ook de reden zijn dat topprogrammeurs er wel voor uitkijken om bij bedrijven als Ingres te gaan werken waarvan de basis bestaat uit een 25 jaar oude softwarepakket.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-17T11:23:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.