Banometer: daling aantal ICT-vacatures zet door

Er is minder vraag naar ict'ers, blijkt uit de personeelsvacatures in de landelijke bladen. Het aantal vacatures voor onder andere trainees en projectmanagers is gedaald.

Het aantal ict-vacatures is opnieuw gedaald. Vorige week werden er nog 259 personeelsadvertenties geplaatst, maar nu staat de teller op 193.

De daling is vooral bij de functie van applicatieprogrammeur goed te zien. In de landelijke bladen werd 9 keer om zulke medewerkers gevraagd, terwijl dat vorige week nog 28 keer was. Ook voor automatiseringsadviseurs, informatieanalisten, trainees en projectmanagers zijn minder plekken beschikbaar.

Alleen voor PC-gebruikersondersteuners ziet het er iets gunstiger uit. Hoewel het slechts een kleine stijging is, ging het aantal vacatures van 9 naar 12.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een flauwekul-statistiek. Je kunt alles wel meten, maar verstandige conclusies trekken is een heel ander vak!
Het lijkt me erg voorbarig om de conclusie te trekken dat de daling van het aantal ICT-vacatures doorzet uit metingen over 4 weken, zonder correctie voor het seizoen. De 'daling' over deze periode is precies 9 vacatures terwijl de schommeling tussen de weken een veelvoud daarvan is.

We gaan gewoon de vakantieperiode in. Logisch dat het wat rustiger is. Veel projecten worden op een lager pitje gezet en over de vakanties heen getrokken. Trekt vanzelf wel weer aan...

Of de landelijke bladen verliezen martkaandeel van andere advertentiemogelijkheden zoals internet? Dit is echt een heel slechte conclusie of een hele slechte samenvatting van wellicht een goed (veel groter) rapport.
Ik denk zelfs eerder het laaste want het is een trend om websites elke 5 minuten te vullen met een nieuw artikel (samenvatting van een artikel op een andere site) waarbij even kort door de bocht wordt gegaan om maar snel wat vulling te hebben.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-17T16:32:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.