Tien procent van ICT-banen zit in Amsterdam

In Amsterdam zitten ongeveer 44.000 ict-banen. Dat is 10 procent van het Nederlandse ict-werk. Ook in Utrecht en Hilversum werken veel ict'ers. In de steden aan de noordkant van de Randstad zit überhaupt het grootste deel van het werk voor ict'ers.

Bijna 10 procent van de Nederlandse ict-banen zit in Amsterdam. Uit de Cross Media Monitor 2008 blijkt uit dat in Amsterdam 44.000 ict-banen zitten van de 441.582 ict-banen in Nederland. In de hoofdstad zijn de deelsectoren content en diensten sterk vertegenwoordigd. Ook in Utrecht en Hilversum zijn relatief veel ict-banen.

In Amsterdam zijn er relatief weinig ict-banen per vestiging. Gemiddeld werken bij een Amsterdamse organisatie 4,5 ict'ers. Bij Hilversumse organisaties werken de meeste ict'ers, gemiddeld 12,3.

Specialisatie

In de meeste Nederlandse steden is er sprake van specialisatie en is een van de deelsectoren, hardware, dienstverlening of content, sterk vertegenwoordigd. In de steden Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam houden de twee deelsectoren elkaar in evenwicht.

Eenderde van de Nederlandse ict-banen is gevestigd in de noordelijke steden van de Randstad. Dit percentage is de afgelopen drie jaar niet veranderd. Vergeleken met andere landsdelen, is de deelsector hardware in het noorden van de Randstad ondervertegenwoordigd. De contentindustrie heeft in deze regio een groter aandeel dan in andere landsdelen. Bedrijven in de noordelijke helft van de Randstad zijn ook goed voor eenderde van de omzet uit de landelijke ict-sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-18T11:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.