Vast salaris ICT'er hoger bij overheid

De overheid staat over het algemeen niet bekend om het bieden van hoge salarissen. Ict'ers die waarde hechten aan een goedgevulde portemonnee, zouden een baan bij de overheid toch kunnen overwegen.

De ict'er verdient bij de overheid meer dan wanneer hij in de zakelijke dienstverlening of de automatisering zou werken. Dat blijkt uit gegevens van consultancybureau De Breed & Partners.

"Ict'ers zijn bij de overheid beter af", concludeert Judith Herrewijn van De Breed & Partners. Gemiddeld krijgt een automatiseerder bij de overheid een vast salaris van 47.458 euro per jaar. In de zakelijke dienstverlening is dat 43.323 euro en bij private ondernemingen ligt het bedrag op 41.593 euro.

Herrewijn kan het verschil niet direct verklaren. De hoge eisen die de laatste tijd aan de overheid gesteld worden, zouden een oorzaak kunnen zijn. Gemeenten moeten verplicht een deel van hun diensten digitaal aanbieden. "Prima al die nieuwe systemen, maar die zullen ook beheerd moeten worden", zei Ilona Boelens, sales manager bij arbeidsbemiddelaar Brunel, enkele weken geleden in een vraaggesprek met Computable.

Wat dat betreft ziet het er dus goed uit voor de overheids-ict'er. Toch heeft het verhaal ook een schaduwkant: de variabele componenten van het loon zijn een stuk lager dan die van ict'ers die in dienst zijn van een bedrijf. Laatstgenoemde categorie krijgt een gemiddelde winstdeling van 3.271 euro tegenover 799 euro bij de overheid. Ook de onkostenvergoeding die de overheid biedt ligt met 516 euro een stuk lager dan in het bedrijfsleven (1.032 euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een van de factoren die mee speelt, is het feit dat de overheid moeite heeft om it-vacatures in te vullen. Het gaat daarbij met name om het imago probleem van ambtenaar zijn.

"Gemiddeld krijgt een automatiseerder bij de overheid een vast salaris van 47.458 euro per jaar. "

Waar komt dit onzin verhaal vandaan? Ze boden me laatst bij de Politie met 20 jaar ervaring en certificaten, ca. 3000 euro aan, maar dat was ook over budget....
Waar halen jullie deze statistieken ,zeker van Marcel de Hond, van de TV!!!!

@Tho

dat was een belediging. M.a.w. ze wilden je niet hebben

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-20T11:08:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.