Uitgeverij Wegener snijdt in aantal ICT-banen

Wegener gaat in snijden in het aantal arbeidsplaatsen. De uitgeverij gaat alle ondersteunende diensten onderbrengen in één centrale backoffice. Daarbij blijft ook de ict-afdeling niet ongemoeid.

Koninklijke Wegener gaat tussen de 395 en 465 fulltime arbeidsplaatsen schrappen. Dat heeft de raad van bestuur van de uitgeverij laten weten. De plannen hebben ook invloed op de ict'ers die bij het bedrijf werken.

De vermindering van het aantal arbeidsplaatsen is het gevolg van het samensmelten van Wegener NieuwsMedia, Wegener Huis-aan-HuisMedia en Wegener Media Ventions. De drie uitgeverijen gaan samen verder als Wegener Media. De samenvoeging is volgens het bedrijf het gevolg van ‘de veranderende marktomstandigheden die dwingen tot het structureel verlagen van het kostenniveau van de organisatie'.

Doordat alle ondersteunende diensten worden ondergebracht in één backoffice, hebben de plannen ook invloed op de ict-afdelingen. Om welke banen het precies gaat, is nog onbekend. Volgens vakbond FNV gaat het bij de afdeling back office (ondermeer advertentie-opmaak) en ict om 90 tot 110 banen.

"In augustus gaan we de plannen verder uitwerken", aldus een woordvoerder van Wegener. "Eind september moet er dan meer duidelijk zijn." Tegen die tijd wordt het plan ter advisering voorgelegd aan de Centrale Ondernemingsraad.

Wegener verwacht dat de reorganisatie een structurele kostenverlaging van tussen de 32 en 37 miljoen euro oplevert. Het bedrijf wil de komende jaren veranderen in een ‘crossmediaal contentbedrijf'.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-26T14:56:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.