Deelnemers ICT-wedstrijd Euroskills bekend

Negen landen sturen in september hun beste ict-scholieren naar Nederland om mee te doen aan de ict-wedstrijd Euroskills. Ook Nederland doet mee. De deelnemers zijn inmiddels bekend.

De organisatoren van de ict-wedstrijd Euroskills hebben de samenstelling van de teams bekendgemaakt. De Nederlandse deelnemers zijn leerlingen van de ROC-vetigingen ter Aa, Kop, De Leijgraaf en van het ID College.

Ook Hongarije, Duitsland, Engeland, Finland, België, Tsjechië, Slowakije, Slovenië en Turkije hun beste mbo'ers naar Nederland.

Tijdens het evenement, van 18 tot 20 september in Ahoy Rotterdam, kunnen de leerlingen hun ict-kennis laten zien. Ook wordt hun vermogen tot samenwerken en improviseren getoetst. In elk team zitten ict'ers met verschillende expertises. Naast een projectmanager kent elk team een Cisco-, een Open source- en een Microsoft-specialist.

Aan EuroSkills 2008 doen straks meer dan 400 jongeren mee uit 31 landen. Ze strijden om de titel beste vakman/vakvrouw van Europa. In totaal zijn zo'n 50 vakgebieden vertegenwoordigd op het toernooi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-01T10:55:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.