Site over Olympische sporten wint mashupstrijd

ben jij beter dan microsoft

Phidi, een door studenten gebouwde website over minder bekende Olympische sporten, heeft de mashupwedstrijd van de Hogeschool Rotterdam gewonnen. Het concept was goed doordacht en professioneel uitgevoerd.

De sportieve website Phidi is uitgeroepen tot winnaar in de wedstrijd ‘Ben jij beter dan Microsoft' die de Hogeschool Rotterdam organiseerde. Het concept achter de site met foto's, video's en nieuwsberichten van minder bekende Olympische sporten, is volgens de jury door de studenten goed doordacht en het project werd creatief en professioneel uitgevoerd.

Phidi toont online informatie over Olympische sporten als handboogschieten en slalom-kanovaren. De mash-up brengt foto's, video's en nieuwsberichten bijeen. De onderdelen kunnen worden gefilterd op sport en/of atleet.

Doelstellingen

Bovendien keek de jury of het eindresultaat voldeed aan de opdracht en of hij aansloot bij de doelstellingen. Ook beoordeelden de juryleden de werking, de vormgeving, de keuze van de verschillende webcomponenten en de toelichting op gemaakte keuzes. Ze zijn van mening dat bij goed projectmanagement ook een professionele communicatie met alle betrokken partijen hoor.

Andere teams kwamen met mash-ups voor het mobiel raadplegen van de receptendatabase van supermarktketen Albert Heijn, met een brainstormwebsite, met een prijsvergelijkingssite voor tweedehands gsm's, met een geheel geplande stapavond in Rotterdam en met een website om via Hyves geld in te zamelen voor je verjaardag. De winnaars kregen, naast de beloofde studiepunten, ook een iPod.

Serieuzer

Voor de deelnemers komen opleiding en praktijk in de wedstrijd samen, aldus de organisatoren. Het zijn tweedejaars studenten Communications and Multimedia Design en Grafi Media Technologie van de Hogeschool Rotterdam. Zij leren tijdens het project beter samenwerken. Docent en vakgroepcoördinator Bas Leurs: "Studenten gaan serieuzer om met de praktijkopdracht omdat ze echt moeten pitchen. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om hun concept verder uit te werken bij Tam Tam als stagiair." Internetbureau Tam Tam is organisator van de wedstrijd, die dit jaar voor de derde keer werd gehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-03T10:32:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.