Computable Panel is verdeeld over SysAdminDay

Opiniepanel

Op 25 juli wordt de systeembeheerder in het zonnetje gezet tijdens de SysAdminDay. De meningen van het Computable Panel zijn verdeeld over de dag. Sommigen vinden het goed dat de systeembeheerder in het zonnetje wordt gezet, anderen vinden het onzin.

Michel Bayings (36), Breda, managementconsultant bij Logica

Waarom moet er weer een aparte dag komen? Secretaressedag, dag van de catering, dag van de vrouw, en nu ook nog dag van de SysAdmin? Waardeer gewoon de mensen om je heen. Geef ze wat vaker een schouderklopje als ze goed presteren. Misschien een idee om 1 dag per jaar uit te roepen tot Dag van de Waardering. (Hoewel dat elke dag zou moeten kunnen zijn.)

Erik Hendrikx (47), Utrecht, ict-consultant bij YoungWood Solution

Een goede systeembeheerder is net als een scheidsrechter op het voetbal veld. Als hij, meestal is het een man, zijn werk goed doet, valt hij je nauwelijks op. Het systeem functioneert naar behoren. Eigenlijk vanzelfsprekend. Meestal merk je pas iets van een systeembeheerder als er iets fout zit. Dat betekent meestal dan ook dat je er last van hebt. Bepaalde zaken zijn dan niet of niet goed geregeld. Om deze redenen zal een systeembeheerder nauwelijks de waardering krijgen die hij wel verdient. Terwijl het werk vaak ondergewaardeerd wordt. Een systeembeheerder kost alleen maar geld. Dus ben ik zeker voor een SysAdminDay. Maar wat moet je een systeembeheerder op zo'n dag dan geven?

Marinus den Hertog (47), Delft, financieel en logistiek manager bij Q&I Nederland

Het is totaal onbelangrijk om een systeembeheerder extra in het zonnetje te zetten. Het is een gewoon een baan net als alle andere banen.

Alexander Vermeulen (39), Alphen aan de Rijn, System Analist bij Caesar Group

Het is een goede zaak dat mensen die meer in het verborgen werken, zoals secretaresses en systeembeheerders, zo nu en dan eens in het zonnetje gezet worden. We gaan er maar vanuit dat de pc's, servers en netwerken altijd in de lucht zijn, maar al het werk dat de systeembeheerders daarvoor allemaal doen zien we niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik ben sysadmin en zit niet te wachten op NOG een dag waarop ik word vereerd. Nee, dan liever een domain controller dag waarin ik de DC bedank voor het feit dat ik nog nooit een systemstate heb hoeven gebruiken... :P

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-15T10:52:00.000Z Rian van Heur