Budget onbekend voor ICT-cursus Belastingdienst

Training

Het is nog niet bekend hoeveel budget de Belastingdienst vrij maakt voor de ict-bijscholingscursus voor teamleiders en managers. Daartoe moet eerst een plan van aanpak geschreven worden. Waarschijnlijk moet de opdracht wel Europees aanbesteed worden.

Het is nog niet bekend hoeveel budget er beschikbaar komt voor de ict-bijscholingscursus voor managers en teamleiders bij de Belastingdienst. Volgens een woordvoerder van de Belastingdienst wordt er nog gewerkt aan een plan van aanpak, waarin moet komen te staan welke cursus het moet worden en hoeveel dat zou moeten gaan kosten.

Marcel van den Berg, directeur Twice IT Trainingen, denkt dat de opdracht aanbesteed moet worden. Een overheid moet een opdracht Europees aanbesteden als deze groter is dan 206.000 euro. Een bedrag waar je snel boven komt als je 1500 medewerkers op cursus stuurt, aldus Van den Berg.

Nederlandse opleider

Van den Berg denkt dat een Nederlandse opleider kans maakt op de opdracht. "Er is een grote kans dat de Belastingdienst wilt dat de opleiding in het Nederlands gegeven wordt. Natuurlijk kan een Europese opleider daar een Nederlandse opleider voor inhuren, maar dan verliezen ze het waarschijnlijk op prijs", vertelt hij.

Volgens Van den Berg zijn er halfdaagse of eendaagse ict-bijscholingscursussen. Hierin worden de ontwikkelingen van ict in een breed gebied geschetst. Er zijn ook gedetailleerde cursussen op verschillende vlakken, bijvoorbeeld beveiliging of webontwikkelingen. De directeur denkt dat de cursus voor de Belastingdienst speciaal ontwikkeld zal worden. "De ontwikkelkosten vallen weg tegen de grote van de groep", zegt hij.

Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager stuurt ongeveer 150 regionale en facilitaire managers en 1300 teamleiders bij de Belastingdienst op ict-bijscholingscursus. De bijscholingscursus maakt deel uit van de vereenvoudigingsoperatie bij de Belastingdienst

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-18T13:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.