Universiteit Tilburg benoemt hoogleraar technologie

De Vlaamse professor Geertrui van Overwalle is vanaf oktober 2008 als hoogleraar Octrooirecht en Technologie verbonden aan onderzoeksinstituut TILT van de Universiteit van Tilburg.

Professor Geertrui van Overwalle is benoemd tot hoogleraar Octrooirecht en Technologie aan de Universiteit van Tilburg. De Vlaamse zal vanaf oktober 2008 een dag per week het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT) versterken.

Van Overwalle is gespecialiseerd in octrooirecht en technologie. Ze zal haar kennis inzetten bij het lopende onderzoek van TILT naar het recht rond biotechnologie, ict en nanotechnologie. Daarnaast zal ze eigen onderzoekslijnen uitzetten op het gebied van opensource-innovatie en biotechnologie en octrooibescherming voor proteomics en biochips. Van Overwalle koos voor het Tilburgse onderzoeksinstituut vanwege zijn multidisciplinaire en technologiegedreven aanpak.

Nieuwe technologieën

Het onderzoek van de Vlaamse is er op gericht de wetgeving, rechtspraak en rechtsleer in beeld te brengen wat betreft octrooibescherming voor nieuwe technologieën. Ook onderzoekt ze in hoeverre het klassieke octrooirecht op grenzen botst.

Van Overwalle (1958) is ook voorzitter van de doctoraatscommissie van de Faculteit Rechtsgeleerdheid en lid van de Onderzoeksraad van de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast neemt ze deel in verschillende internationale wetenschappelijke adviesraden en besturen en werkt ze als expert voor het Europees Parlement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-21T09:51:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.