Finalist IT geeft zes ICT-studenten een studiebeurs

Finalist IT Group geeft zes studenten een studiebeurs ter waarde van 2400 euro. Het bedrijf hoopt daarmee iets te doen aan het tekort aan ict-studenten. De beurs is voor studenten die de studie technische informatica volgen aan een technische universiteit.

It-dienstverlener Finalist IT Group geeft opnieuw aan drie eerstejaars ict-studenten een studiebeurs van 2400 euro. Vorig jaar gaf het bedrijf ook aan drie studenten een studiebeurs. Als de resultaten van deze studenten voldoende zijn, wordt het collegegeld ook voor het komend schooljaar betaald. In totaal geeft Finalist IT Group meer dan 14.000 euro aan studiebeurzen weg het komend schooljaar.

Alleen ict-studenten die de studie technische informatica volgen aan een van de drie technische universiteiten, kunnen aanspraak maken op de studiebeurs. Op iedere universiteit wordt een kandidaat geselecteerd door een jurylid. De it-dienstverlener heeft geen invloed op de selectie.

Geen verplichtingen

Studenten die een studiebeurs krijgen, hebben verder geen verplichtingen naar het bedrijf toe. De studiebeurs wordt voor drie jaar verstrekt, maar de student moet wel z'n best doen om de beurs ook daadwerkelijk drie jaar te krijgen. In september is duidelijk of de drie studenten die vorig jaar een beurs kregen hun studiebeurs behouden. Mocht dat niet het geval zijn, dan gaat de beurs naar een nieuwe student uit dezelfde lichting.

De dienstverlener hoopt op deze manier een signaal af te geven aan de overheid. "Er is een chronisch tekort aan ict-studenten. We hopen studenten te stimuleren voor een ict-studie te kiezen", zegt Ewout Lap, verantwoordelijk voor de studiebeurzen bij het bedrijf.

Finalist IT Group hoopte vorig jaar al dat het initiatief gevolgd zou worden door andere bedrijven, maar dat is niet gebeurd. Dat is jammer, vindt Lap. "Het is belangrijk dat er wat aan het tekort wordt gedaan. Wij laten zien dat je zelfs met een klein budget wat kan doen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-21T15:16:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.