CNV protesteert bij presentatie KPN-cijfers

Getronics

CNV Dienstenbond hoopt Getronics PinkRoccade weer aan de cao-onderhandelingstafel te krijgen door te protesteren bij de presentatie van de KPN-kwartaalcijfers.

CNV Dienstenbond protesteert bij de presentatie van de kwartaalcijfers van KPN. De vakbond hoopt zo KPN-dochter Getronics PinkRoccade op te roepen tot hervatting van het cao-overleg. KPN en Getronics PinkRoccade zijn niet op de hoogte gesteld van de protestactie.

De dienstverlener praat sinds mei niet meer met de vakbonden en reageert ook niet meer op oproepen daartoe, aldus CNV Dienstenbond. De vakbonden willen een loonsverhoging van 3,5 procent. Getronics PinkRoccade heeft de salarissen inmiddels met twee procent verhoogd. CNV zal bij de presentatie staan met protestborden met teksten ‘Zij het grote geld, wij de grijpstuiver' en ‘Maak ons blij met 3,5 procent erbij'.

Bestuurder Nico Passchier van de CNV Dienstenbond: "De top van het bedrijf en de aandeelhouders wrijven zich in de handen en doen goede zaken. In deze feestvreugde delen de werknemers echter niet. Zij worden afgescheept met een magere twee procent loonsverhoging."

Wel 3,3 procent loonruimte

Eind april 2008 trok de directie van Getronics PinkRoccade zich terug uit het cao-overleg met de vakbonden CNV Dienstenbond, De Unie en FNV Bondgenoten. De automatiseerder zegt een totale loonsverhoging van 3,3 procent te bieden, maar die wordt volgens de bonden gefinancierd door de variabele beloningsregeling te verslechteren. Het is de bedoeling dat de uiteindelijke cao voor 2008 moet gelden voor ongeveer tienduizend werknemers. Begin juli boden de vakbonden een petitie aan aan Erik van der Meijden, directeur van Getronics PinkRoccade.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed staaltje journalistiek! Het zijn halfjaarcijfers

@pipo, 23-07-2008 09:53

KPN presenteert de cijfers over het tweede kwartaal, kwartaalcijfers dus. Met de cijfers over het eerste kwartaal kan het telecombedrijf nu ook wat kan zeggen over het afgelopen halfjaar.

Daar gaan we weer.

Naar mijn mening moeten de bonden eens ophouden met zeuren om "collectieve" loonsverhogingen. Dat is iets van de vorige eeuw. Overigens: Ook vakbonden zijn van de vorige eeuw. Bovendien: Dit is een interne bedrijfsaangelegenheid. Dat gaat de bonden geen barst aan. Er zullen ook zat mensen zijn die niet aangesloten zijn bij het CNV. Voor wie praat het CNV eigenlijk?
Laat de ondernemingsraad dit uitvechten met de directie.
Het verbaast me overigens iedere keer weer dat je in loonconflicten de ondernemingsraad nooit hoort.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-23T09:31:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.