Niet iedereen viert SysAdminDay vandaag

Systeembeheerders kunnen vrijdag 25 juli een bloemetje op het bureau verwachten. Het is de dag van de systeembeheerder. De feestdag wordt voor de negende keer gevierd. Maar niet iedereen viert SysAdminDay.

Er is niet veel animo voor SysAdminDay. Er zijn weinig Nederlandse werkgevers die vandaag de systeembeheerder in het zonnetje zetten. Bij Atos Origin, Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid Nibra en het Ministerie van Binnenlandse Zaken kunnen systeembeheerders wel een bloemetje verwachten.

"En ook al is het budget dat hiervoor beschikbaar is aan de krappe kant, en doen niet alle afdelingen mee, toch krijgen wij altijd een leuke presentie. Een stukje waardering. Een Thanks! En daar gaat het om", zegt Rene Koster, werkzaam bij Atos Origin. Het Nederlandse Instituut Fysieke Veiligheid Nibra geeft systeembeheerders een bos bloemenen of een boeken- en platenbon.

Ingetogen

Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt de feestdag ingetogen gevierd. "Het gebouw wordt dus niet volhangen met vlaggen, maar de systeembeheerders die bij ons werken, krijgen wel extra aandacht die dag", zegt woordvoerder Vincent van Steen.

Ook onder de Computable lezers is er weinig animo. Van de 141 stemmers op onze poll kent 38 procent de dag niet eens. 36 procent kent de dag wel, maar de baas niet. Slechts tien procent viert SysAdminDay.

Cake en ijs

De feestdag is acht jaar geleden in het leven geroepen door ict-professional Ted Kekatos. Na Vaderdag, Moederdag en de Dag van de Secretaresse wilde hij ook de systeembeheerder eens per jaar onder de aandacht brengen. "Ik heb het niet voor mezelf gedaan, maar voor systeembeheerders overal ter wereld", aldus Kekatos. "Ik nodig mijn collega's elk jaar uit voor een lunch. Ik geef ze dan cake en ijs. Een keer per jaar mag er best wat extra aandacht voor de systeembeheerder zijn."

Word jij in het zonnetje gezegd?

Viert jouw bedrijf SysAdminDay? En hoe wordt het gevierd? Computable is benieuwd naar de presentjes en acties van bedrijven rond SysAdminDay. Laat het ons hieronder weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

WAT EEN BULLSHIT ZEG. en hoe zit t dan met directeurendag, programmeursdag, vuilnismannendag, vrouwendag, mannendag. ze moeten eens kappen met het verzinnen van die onzinnige dagen. Veel willen de aandacht niet eens en t kost anderen extra geld aan cadeaus die ze toch niet leuk vinden

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-25T10:02:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.