Wilbert Kieboom stapt uit Atos Origin-bestuur

Wilbert Kieboom maakt niet langer deel uit van de Raad van Bestuur van ict-dienstverlener Atos Origin. Zijn taken worden overgenomen door Philippe Germond. Het is niet bekend wat Kieboom gaat doen.

Wilbert Kieboom stapt uit de Raad van Bestuur van Atos Origin. Hij heeft aangegeven andere dingen te willen gaan doen. Het bestuurslid wordt niet vervangen, maar zijn taken worden overgenomen door Atos Origin-ceo Philippe Germond en Senior Executive Vice President Global Functions Eric Guilhou. Zij zullen het dagelijks bestuur van Atos Origin vormen.

Kieboom maakt sinds 2000 deel uit van de Raad van Bestuur van de ict-dienstverlener. Zijn laatste functie binnen Atos Origin was Chief Operations Officer (COO). Hij was verantwoordelijk voor operations van consulting, systems integration en managed operations van alle landen.

Inkomen van 1,8 miljoen euro

BusinessWeek schat het salaris van de Nederlander op 530.000 euro per jaar. Hij krijgt 1,3 miljoen euro aan bonussen. Het jaarlijkse inkomen van Kieboom zou 1,8 miljoen euro per jaar bedragen.

Atos Origin maakte eind juli de halfjaarcijfers bekend. De consultancy-divisie van het Frans-Nederlandse bedrijf heeft te lijden onder het besluit van opdrachtgever KPN om een groot deel van het ict-werk weer in eigen hand te nemen. Ook de divisies Managed Operations en System Integration draaien matig. De omzet daalde 1,4 procent vergeleken met een jaar eerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja, zijn salaris is aanzienlijk harder gestegen gedurende de 'moeilijke tijden' dan die van de specialisten die het werk uitvoerden. Ik hoor hem nog zeggen:'Er zit dit jaar geen salarisverhoging in'. Jaar in, jaar uit. Nu begrijp ik waarom. Blij dat ik hem eerder doorhad.

Tja, als je in het nabije verleden dan ook nog goede bestuurders de laan uit stuurt vanwege verschil van mening over het te volgen beleid, wordt het wel zuur...

Ik doe het wel voor de helft.
Geef me een zinnige reden die dergelijke vergoedingen voor CEO's zou kunnen verantwoorden.

Ook de divisies Managed Operations en System Integration draaien matig. De omzet daalde 1,4 procent vergeleken met een jaar eerder.

Wij als werknemers kunnen er nu op wachten wanneer de Hedgefondsen echt resultaat wensen (Eisen)! de eerste ronde bezuinigingen/ONTSLAGEN zitten volgens mij al in de pipeline...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-04T10:42:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.