Nieuwe naam ICT-academie Breda bekend

Het is bekend hoe de ict-opleidingen aan de Avans Hogeschool in Breda worden verdeeld over de nieuwe academies. Informatica en bedrijfskundige informatica vallen vanaf nu onder de academie voor ict en business.

De nieuwe academie voor ict aan de Avans Hogeschool in Breda krijgt de naam academie voor ict en business (aib). De nieuwe academie bestaat uit de opleidingen informatica en bedrijfskundige informatica. Dat meldt het hogeschoolblad Punt Avans.

Avans Hogeschool Breda besloot in 2007 om de academie voor ict en media (aim) te splitsen. De opleiding communicatie en multimedia design (cmd) zal onder een andere academie vallen waarvan de naam nog onbekend is. De opleiding technische informatica verhuist naar de academie voor technologie en management (atm).

Technische informatica

Medewerkers van de opleiding hadden liever gezien dat technische informatica ondergebracht zou worden bij de andere informaticastudies in de nieuwe academie voor ict en business. De Holland Consulting Group beveelde echter een overgang naar atm aan om de steeds hechtere band tussen techniek en it. De docenten staat volgens de hogeschoolkrant inmiddels ook positief tegenover de verhuizing.

Het besluit de academie voor ict en media te splitsen werd genomen omdat de academie kampte met forse tekorten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het aim-gebeuren is een schande. Een behoorlijk aantal goede docenten is gewipt of inmiddels zelf vertrokken.

Het leed dat student zijn heet.
Cijfers die na 2 jaar nog niet ingevoerd zijn. Daardoor is afstuderen onmogelijk dus uitloop....

Een werkbare CMS voor studenten die vervangen wordt door iets algemeens wat niet voldoet aan de wens van student en docent.
met een jaartje ben ik verlost.

bij CMD breda (gelinkt met AIM) dus ook een zooi qua cijferadministratie, niet te geloven

Avans doet een stap voorwaarts, zo te zien op advies van het bedrijfsleven.
De twee reagerende studenten maken alleen een rare sprong. Dit soort reacties vallen bij mij onder de noemer: het bevuilen van je eigen nest. Een HBO-student kan zijn inspraak via de normale student-vertegenwoordigers duidelijk maken. Dat werkt opbouwender dan bovenstaand gekakel. Blijkbaar moeten jullie nog veel leren en dat schaart zich onder de bijna HBO-afgestudeerden. Jammer en zonde.

Nou docent, ik heb het wel degelijk meermaals aan docenten en leiders duidelijk gemaakt. Plus in enquetes. Het probleem bestaat al ongeveer 2 jaar, er zit gewoon absoluut geen vaart in de -automatisering- van avans.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-07T09:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.